Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Слаб ръст на борсовите индекси в САЩ

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 15 пункта

Слаб ръст на борсовите индекси в САЩ

Снимка: Pixabay

Акциите на американските фондови борси се търгуваха с ръстове в петък, като завършиха втората най-лоша седмица от началото на годината, предаде CNBC.

Повишенията обаче са слаби заради изострената реторика между САЩ и Северна Корея.

Пазарите анализират и данните за инфлацията в САЩ.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 15 пункта, след краткото „пропадане“, а Apple допринася най-много за ръстовете.

Широкият измерител S&P 500 регистрира второто си най-лошо седмично представяне от седмицата на 24 март тази година, намалявайки с 1,43%.

Технологичният измерител Nasdaq се повишава с 0,6%.

Инфлацията в САЩ през юли е 0,1% на месечна база, но очакванията бяха за повишение от 0,2 на сто.

„Слабата инфлация ще затрудни още повече Федералният резерв да направи каквото и да е“, посочва Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. В четвъртък бяха публикувани данни, които показаха, че цените на едро неочаквано са се понижили с 0,1% на месечна база през юли, което беше първият спад от близо една година.

Индексът CBOE volatility index (VIX), който се счита за измерител на страха на пазара, достигна до най-високото си ниво от президентските избори насам, но след това се понижи до 15,7 пункта.

„Северна Корея получава почетно място в заглавията, но не забравяйте, че затваряме вратата на много впечатляващ сезон на печалбата", заяви Райън Детрик, старши пазарен стратег в LPL Financial. Според него се това ще бъде първият ръст на двойните печалби. По думите му ставаме свидетели на „глобално възстановяване на доходите“.

В корпоративната сфера технологичната компания Snap не успя да оправдае очакванията. Въпреки че дружеството публикува отчета си, според който печалбата надминава прогнозираното, приходите не достигат очакваните нива и акциите на Snap поевтиняват с 14%. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Коментари (0)


Още от САЩ
Обама: Пазете демокрацията, за да не тръгнете по пътя на нацистка Германия