IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция глоби Twitter със 150 хил. лири

Причината е, че социалната мрежа не е успяла да премахне "терористичната пропаганда" от платформата си

10:48 | 12.12.15 г. 1
Турция глоби Twitter със 150 хил. лири

Регулаторът, отговарящ за комуникациите в Турция, глоби Twitter 150 хил. лири (45 680 евро) за това, че не е успяла да премахне “терористична пропаганда”, предава BBC.

Това е първият път, в който компанията получава подобна глоба. Въпреки това властите не са разкрили точно с какво съдържание, публикувано в социалната мрежа, се отнася въпросът. Но BBC твърди, че глобата е свързана с материал от политически акаунт, който е критикувал турското правителство.

Twitter не е коментирала случая.

Това не е първият път, в който микроблогинг платформата се сблъсква с проблеми с турските власти. И Facebook, и Twitter бяха блокирани в страната през април, след като съдът издаде заповед, с която забранява на хората да публикуват снимки на прокурор, към когото е насочено оръжие.

През март миналата година бе съобщено, че социалната мрежа е блокирана в Турция, след като министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган обеща да "унищожи Twitter" след появата на скандални записи, които го уличават в корупция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още