Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Специални предложения

Европейската услуга за плащане на тол такси (EETS) вече и в България

Услугата включва единадесет държави, мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство от ново поколение

Европейската услуга за плащане на тол такси (EETS) вече и в България

Транспортният бизнес в България вече може да ползва Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) благодарение на българския доставчик TollPass.bg. Услугата включва единадесет държави, мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство от ново поколение и в България е активна от 17 септември. Страната е една от единадесетте европейски държави, които успешно въвеждат услугата в изпълнение на Директива 520/2019 на ЕС.

Услугата TollPass EETS обхваща най-много държави с възможност за тол таксуване с едно бордово устройство. Това са България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша.

Новата услуга TollPass EETS осигурява много по-лесно, бързо и удобно заплащане на тол такси за България и Европа. Това вече ще става трансгранично чрез един договор, един доставчик и едно бордово устройство (OBU), като се намаляват администрацията и оперативните разходи на транспортните компании.

EETS е европейска инициатива, като основната цел на ЕС e да стандартизира методите за събиране на такси

Инициативата осъществява замисъла на Европейския съюз за оперативна съвместимост при събирането на пътни такси, който е регламентиран в Директива (ЕС) 2019/520 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС. Към нея до сега са се присъединили единадесет държави, включително България.

EETS позволява на тежкотоварните превозвачи да плащат пътни такси в Европейския съюз съгласно един договор, сключен с един  доставчик на EETS и използвайки едно бордово устройство (OBU). За България от септември се предлага услугата TollPass EETS.

Бордовото устройство TollPass EUROBOX поддържа отчитането на тол таксите в над 11 държави и тол области

Бордовото устройство TollPass EUROBOX от ново поколение поддържа отчитането на тол такси за държавите, възприели Директива(ЕС) 2019/520: България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша, както и за белгийския тунел Liefkenshoek и германските тунели Warnow и Herren.

С новата услуга TollPass EETS на „Интелигентни трафик системи“ АД българските транспортни компании ще могат да се възползват както от сертифицирано бордово устройство от последно поколение, отчитащо пътни такси в единадесет европейски държави, така и от множество други услуги, налични на TollPass.bg като онлайн сключване и управление на договори, отчети за всички тол транзакции в България и Европа, лесно активиране и изключване на отделни държави и тол области, както и услуга за възстановяване на ДДС и акцизи от европейски държави.

Услугата е вече активна на портала TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти, които лесно могат да подновят съществуващото си оборудване.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Специални предложения

Последни новини

Коментари ()


Още от Специални предложения
Услугата Smart POS by Postbank превръща смартфона в ПОС терминал