IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nordstrom не успя да зарадва напълно инвеститорите с новия си отчет

Приходите и печалбата на компанията за луксозни стоки бележат спад

14:59 | 22.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите и печалбата на американската компания за луксозни стоки Nordstrom записаха пореден спад през последното тримесечие, пише Wall Street Journal.

Nordstrom отчете общи приходи от 3,87 млрд. долара, което е с 5% по-малко спрямо година по-рано и е под очакванията на Wall Street. Базираната в Сиатъл Nordstrom отчете три поредни спада на приходите на годишна база.

Приходите за тримесечието, приключило на 3 август, са се свили отчасти заради слабото представяне на годишната разпродажба на дискаунт бизнеса, който включва магазините Nordstrom Rack, обяви компанията.

Освен това фирмата понижи и прогнозата си за резултатите си за текущата фискална година, като посочи, че вече очаква нетните ѝ приходи от продажби да намалеят с 2 на сто. Преди това Nordstrom прогнозира, че приходите от продажби ще спаднат до 2%.

Цената на акциите на компанията се сви с 43% от началото на годината, но по време на следборсовата търговия вчера скочи с 14%.

Nordstrom твърди, че печалбата ѝ за последното тримесечие е спаднала до 131 млн. долара, или 90 цента на акция, от 162 млн. долара, или 95 цента на акция, година по-рано.

Анализатори, анкетирани от FactSet, прогнозираха 76 цента на акция след корекция.

„Печалбата на компанията надмина очакванията, благодарение на силната дисциплина по отношение на запасите, както и заради значително ефективните разходи“, коментира Nordstrom. Запасите на фирмата са спаднали с близо 7% на годишна база.

Nordstrom се насочи към промени в бизнеса си, като инвестира в електронна търговия и експериментира с нови видове магазини, но все още се бори за ръст на приходите и печалбата.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още