IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prada отчита забавяне на продажбите си в Азия

Акциите на компания се запътиха към най-големия си спад от 11-и септември 2012 г. насам

11:55 | 13.02.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на модната къща Prada отчетоха най-големия си спад от близо 17 месеца на борсата в Хонконг днес, след като италианският производител на чанти публикува по-слаб ръст на тримесечните си продажби и свиващото се търсене в Европа и Азия.

Книжата на компанията загубиха 5,4% и се запътиха към най-големия си спад от 11-и септември 2012 г. насам. В средата на деня те се търгуваха за 7,7 долара/акция, предаде Bloomberg.

Според изнесените от фирмата финансови данни продажбите ѝ за 12-те месеца до края на януари са се увеличили с 9% до 4,9 млрд. долара.

Така през четвъртото тримесечие те са нараснали с 5% - най-слабият резултат за годината, основно поради неблагоприятните форекс влияния и продължаващото незадоволително представяне на отдела за търговия на едро, според анализатора Фобе Уон от Bocom International.

Уон очаква нетните приходи за финансовата година да се понижат с 1%.

Ако не бъдат взети под внимание валутните колебания, продажбите за миналата година биха отчели ръст с 13%, отбелязват от Prada.

Приходите на тази база са се увеличили с 14% през първите девет месеца на годината, допълват от компанията.

Продажбите в континентален Китай са на стойност 826 млн. евро или с 15% над нивата, отчетени година по-рано. Отново този резултат не отчита валутните колебания. Приходите в Япония на тази база са нараснали с 24%. В Америка повишението е с 11%, а в Европа - с 5%.

Още за Prada и други новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още