Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Производството на изкопаеми горива в САЩ ще достигне пик през 2023 г.

Комбинираното производство на изкопаеми горива нараства с 2% през миналата година

 Производството на изкопаеми горива в САЩ ще достигне пик през 2023 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Производството на изкопаеми горива в САЩ се очаква да достигне рекордно високо ниво през 2023 г., тъй като продължаващите подобрения в ефективността на сондажните съоръжения за петрол и газ и високите цени на „черното злато“ и „синьото гориво“ ще подкрепят увеличеното производство на всички изкопаеми горива, включително на въглища, предвижда Администрацията за енергийна информация (EIA) на САЩ, цитирана от Oilprice. 

Още по темата

Комбинираното производство на изкопаеми горива – природен газ, суров петрол и въглища – нараства през 2021 г. с 2% до 77,14 квадрилиона британски топлинни единици, след спада през 2020 г., когато връхлетя пандемията от коронавирус.

EIA очаква производството на изкопаеми горива в САЩ да продължи да нараства както тази, така и през следващата година, надхвърляйки нивата от 2019 г. и достигайки нов рекорд през 2023 г.

За миналата година природният газ отчита най-голям дял от общото фосилно производство – 46%, докато суровият петрол записва 30%, а въглищата – 15%.

Смята се, че производството на въглища миналата година е скочило със 7 на сто поради по-високото им търсене за производство на електроенергия на фона на покачващите се цени на природния газ. Тази година производството на въглища се очаква да нарасне с 6 на сто, тъй въглищните електроцентрали възстановяват нивата на своите запаси.

Производството на суров петрол в САЩ, което се свива с 1% през 2021 г., се очаква да се увеличи с 6% през 2022 г. и с още 5% през 2023 г.

„Прогнозираме, че през 2022 г. и 2023 г. цените на суровия петрол ще останат достатъчно високи, за да насърчат растежа на броя на активните сондажни платформи и продължаващото подобряване на ефективността на сондажите“, посочват от EIA.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
7
 
2
преди 3 месеца
А, разбрах, той е само за многото индианец!
1
 
6
 
1
преди 3 месеца
Производството на изкопаеми горива в САЩ ще достигне пик през 2023 г. == Предатели!! Къде остана големият Зелен преход ?!!

Още от Суровини
Big Oil убеждава акционерите си, че климатичната криза може да почака