IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на американския лек петрол пълзи нагоре въпреки ръста на запасите

Търговските запаси от петрол в САЩ са нараснали с 1,8 млн. барела през миналата седмица при очаквания за ръст от 1,1 млн.

17:58 | 02.11.11 г.
Цената на американския лек петрол пълзи нагоре въпреки ръста на запасите

Петролните фючърси задържат спечелените позиции, след като съобщението за предлагането на суровината през последната седмица показа по-голям от очаквания ръст на търговските запаси в САЩ, съобщи MarketWatch.

Цената на американския лек суров петрол с доставка през декември нараства с 1,1% до 93,07 долара за барел в Ню Йорк.

Първоначалната реакция на съобщението за запасите бе негативна, при което част от печалбите бяха заличени, след което обаче цената продължи да се повишава.

От Агенцията за информация в енергетиката съобщиха, че запасите от лек суров петрол са нараснали с 1,8 млн. барела до 339,5 млн. барела през работната седмица, приключила на 28 октомври, като очакванията на анализаторите бяха за увеличение от 1,1 млн. барела.

От агенцията посочиха също, че запасите от бензин са нараснали с 1,4 млн. барела до 206,27 млн. барела, докато запасите от дестилати са намалели с 3,6 млн. барела до 141,89 млн. барела. Анализаторите предвиждаха спад на запасите от бензин с 1,5 млн. барела и от 2,2 млн. барела при дестилатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още