IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Генералният секретар на ОПЕК: Производителите осъзнават необходимостта от действия

"Видяхме докъде доведе подходът на ненамеса в цените от 2014 година", коментира Мохамед Баркиндо

16:45 | 26.08.16 г.
Генералният секретар на ОПЕК: Производителите осъзнават необходимостта от действия

Генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) Мохамед Баркиндо вижда все по-голямо разбирателство в картела и извън него по въпроса, че групата трябва да контролира производството в подкрепа на цените на суровината. Коментарът му е публикуван от арабския вестник "Хаят" и цитиран от Ройтерс и БТА.

Пред изданието той казва: "В ОПЕК и отвън има все по-голямо осъзнаване, че производителите вътре и вън трябва да възприемат по-проактивни позиции във връзка с управлението на производството в допълнение към традиционните пазарни сили".

"Видяхме докъде доведе подходът на ненамеса в цените от 2014 година", отбелязва генералният секретар.

Членките на картела ще се срещнат в кулоарите на Международния енергиен форум, обединяващ производители и потребители в Алжир на 26-28 септември.

На въпрос за вероятността от споразумение за замразяване на добивните равнища Баркиндо отговаря: "Нищо не е невъзможно при сегашната ситуация, а и знам, че никоя страна в ОПЕК няма имунитет срещу ниските цени". 

На енергийния форум в Алжир Баркиндо вероятно ще има среща с министъра на енергетиката на Русия. Това съобщи за ТАСС постоянният представител на Русия в ОПЕК Владимир Воронков след среща с ръководителя на петролния картел.

Темата за петрола може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още