IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надеждите за край на търговската война подкрепиха цената на петрола*

Брентът се насочва към четвъртата си седмица на растеж на стойността

09:25 | 06.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поскъпва в петък след появата на надежди за слагане на край на търговската война между САЩ и Китай, тъй като Вашингтон и Пекин се съгласиха да седнат на масата за преговори през октомври, предава Ройтерс.

Сортът Брент поскъпна със 17 цента, или 0,3%, до 16,12 долара за барел, докато цената на американския лек суров петрол WTI нарасна с 16 цента, или 0,3%, до 56,46 долара за барел.

Брентът е на път да отбележи четвърта седмица на растеж, а американският суров петрол - двуседмичен скок на стойността.

САЩ и Китай успяха да се договорят да продължат преговорите си през октомври. Този път разговорите ще се проведат във Вашингтон. Новините успяха да зарадват инвеститорите, които се надяват да видят края на търговската битка между двете най-големи икономики в света, водена чрез налагането на серии от мита, която засяга негативно икономическия растеж.

Продължаващият спор оказа натиск върху цените на петрола, въпреки че през годината те бележат ръст, подкрепени от съкращенията на производството, водени от Организацията на страните износителки на петрол и техните съюзници, включително и Русия, за да се намалят запасите.

По думите на Бенджамин Лу, анализатор във Phillip Futures в Сингапур, “затишието на икономическа динамика, глобалната търговска несигурност и нарастващите пазарни рискове” са причините, които водят до очакването цената на американския суров петрол да бъде ограничена в диапазона 55 и 60 долара през третото тримесечие.

*Информацията е актуална към 9:20 ч.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още