Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Петролът поевтинява слабо при намалените прогнози за спада на продукцията в САЩ*

Суровинните запаси в страната са нараснали на седмична база, а тези на бензин и дестилирани горива са намалели

Петролът поевтинява слабо при намалените прогнози за спада на продукцията в САЩ*

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните на Американския петролен институт показаха натрупване на суровинните запаси в САЩ. В същото време прогнозата, че добивът на суров петрол в САЩ ще спадне с по-малко от по-рано очакваното през 2020 г., добави към притесненията от свръхпредлагане, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,35%, или 0,15 долара, до ниво от 42,93 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 40,46 долара за барел, което е понижение от 0,16 долара, или 0,39%.

През последните две седмици опасенията за ръста в броя на случаите на коронавирус в световен мащаб потискат оптимизма за възстановяване на търсенето на гориво.

Още по темата

Запасите от суров петрол в САЩ са нараснали през миналата седмица, но резервите от бензин и дестилирани горива са спаднали с повече от очакваното, показаха данните на Американския петролен институт, публикувани във вторник.

От своя страна от Американската администрация за енергийна информация (АЕИ) заявиха във вторник, че се очаква производството на суров петрол в САЩ да спадне с 600 000 барела на ден през 2020 г. По-рано през годината от АЕИ прогнозираха спад от 670 000 барела на ден.

Очаква се обаче, че глобалното търсене на петрол ще се възстанови до края на 2021 г., като то ще достигне ниво от 101,1 милиона барела на ден до четвъртото тримесечие на следващата година.

„Прогнозата на АЕИ за по-малък спад в производството на САЩ беше частично компенсирана от перспективите й за възстановяване на търсенето, което да ограничи загубите на петролните пазари“, казва Хироюки Кикукава, мениджър на научните изследвания в Nissan Securities.

От друга страна Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) планира да засили износа на петрол през август. Това е първият сигнал, че държавите от ОПЕК и техните съюзници, колективно известни като групата ОПЕК+, се подготвят да облекчат рекордните съкращения на добива си през следващия месец, съобщиха три източника на Ройтерс.

Министрите на държавите от ОПЕК+ трябва да проведат преговори през следващата седмица.

Междувременно броят на потвърдените случаи на коронавирус в Съединените щати надвиши 3 милиона във вторник.

От своя страна цената на златото пък бележи спад от 0,20% до ниво от 1806,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:57 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
Свиването на американските запаси подкрепи поскъпването на петрола*