Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Даниел Коен: Светът не беше подготвен за кибертероризма

Групировките се възползват от това, за да постигнат терористични цели

Даниел Коен: Светът не беше подготвен за кибертероризма

Снимка: Pixabay

В днешно време забелязваме промяна в облика на тероризма. Той използва технологии, различен е от миналото. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Даниел Коен, ескперт по киберсигурност и ръководител на Програмата за стратегия и разузнаване в Института за международна дипломация в Херцлия, Израел. 

„Ако преди терористите са ползвали технологиите, за да защитят една комуникацията помежду си, сега ги използват за набиране на хора и включването им в организирани терористични актове, както и за пропаганда, за психологическа война“, заяви експертът в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев. 

Още по темата

Той посочи и новите инструменти на тероризма на територията на киберпространството и в глобалната мрежа.

"Използването на глобалната комуникационна цели да бъдат извадени от равновесие противниците, от една страна, и да бъдат максимално експлоатирани резултатите от това въздействие, от друга страна", посочи Коен.

В обяснението си какво е кибертероризъм експертът посочи, че държавите не са установили международна норма за определението му. Общата пресечна точка е в употребата на киберпространството от терористичните организации.

"Когато погледнем на феномена "Ислямска държава", виждаме, че светът не е бил подготвен за подобен тип дейности в киберпространството.Този феномен за пръв път се появи преди години с милиони акаунти в социалните мрежи, с излъчвания като холивудски продукции, киберпространството беше използвано за набиране на повече привърженици по един различен начин“.

Нищо от това не е било високотехнологично или трудно за осъществяване, но, в крайна сметка, поради неподготвеността на света води до осъществяване на терористични цели, посочи Коен.
 

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
ЦРУ: Китайската агенция за държавна сигурност финансира Huawei