Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Ericsson: До края на годината ще има 220 млн. 5G абонамента

Компанията повиши прогнозата си за абонаментите благодарение на бързия скок в потреблението в Китай

Ericsson: До края на годината ще има 220 млн. 5G абонамента

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Шведската компания Ericsson повиши днес прогнозата си за глобалните 5G мобилни абонаментни до 220 млн. до края на тази година, а като причина за това решение посочва по-бързото развитие в Китай, предава Ройтерс. 

Производителят на телекомуникационно оборудване, чиято по-ранна прогноза беше за 190 млн. абонамента, заяви, че очаква на Китай да се паднат близо 80% от всички прогнозирани абонаменти.

„Това, което покрепи растежа, е Китай, а той пък е задвижван от силния стратегически национален фокус върху 5G в Китай“, коментира ръководителят на звеното за мрежи Фредрик Йейдлинг.

Още по темата

В своя доклад Mobility Report 2020, който излиза на всеки две години, Ericsson посочва, че обществото прави „голяма стъпка към дигитализацията“, след като пандемията действа като катализатор на бърза промяна и подчертаното влияние, което има свързаността, върху ежедневието на хората.

Около 15% от населението на света, или 1 млрд. души, се очаква да са в район, който ще има 5G покритие до края на годината, допълва Йейдлинг.

Компанията прогнозира 3,5 млрд. 5G абонамента до края на 2026 г., което представлява над 50% от мобилния трафик на данни, а четири от всеки 10 мобилни абонамента ще са 5G.

Ericsson, която се конкурира с китайската Huawei и финландската Nokia, допълва, че 60% от населението на света ще има достъп до 5G покритие до 2026 г.

Ericsson спечели договори с трите основни оператора в Китай за доставката на оборудване за 5G мрежи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
Уха, ще мога ОЩЕПОБЪРЗО да гледам в тикток.

Още от Телекомуникации
Новата сделка на Telefonica проправя пътя на американски гигант в Европа