IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Vodafone отново разочароват

Приходите от услуги на компанията натежават на представянето ѝ за осмо поредно тримесечие

11:06 | 25.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Приходите на Vodafone отново разочароват

Британската телекомуникационна компания Vodafone отчита подобряване на представянето си на някои от ключовите си европейски пазари, въпреки че приходите на компанията остават под прогнозите на анализаторите, пише MarketWatch.

Приходите на втория по големина оператор в света нарастват с 6,2% на годишна база до 10,2 млрд. лири през първото тримесечие на фискалната година на компанията. Анализаторите очакваха цифрите да сочат 10.35 млрд. лири.

За осмо поредно тримесечие обаче се влошава ключов показател за представянето на компанията. Спадът на приходите от услуги, които изключват продажбите на мобилни телефони и валутните колебания, нараства до 4,2% в периода април – юни, спрямо спад от 4 на сто през предходното тримесечие.

Резултатите съвпадат с прогнозите на анализаторите, които също очакваха свиване от 4,2%. Основна причина за спада на ключовия показател е влошено представяне на компанията в Испания и Южна Америка.

Според изпълнителния директор на Vodafone Виторио Колао годината е започнала според очакванията на компанията и представянето ѝ се е подобрило на пазари като германския.

„Благодарение на търговската и инвестиционната ни дейности представянето ни започва да се подобрява на тримесечна база на някои от европейските ни пазари, като потребителското търсене на 4G услугите ни расте значително“, коментира той.

Vodafone ще отдели 19 млрд. лири по проект за подобряване на мрежата си през март 2016 г., като ще вложи средствата в технология, осигуряваща по-бърза безжична връзка и ще разшири широколентовите си системи, съобщава Bloomberg.

Компанията се стреми да предлага повече услуги, комбинирайки мобилните си услуги със стационарни такива за интернет и телевизия, в опит да се справи с ценовата война на пазара и забавянето на икономиките в едни от най-големите ѝ европейски пазари.

Цената на акциите на оператора нарасна с 0,4% по време на търговията в Лондон в четвъртък. Днес обаче книжата на компанията поскъват с 2,25 на сто до 2,023 лири за брой.

От началото на годината пазарната капитализация на компанията е намаляла с близо 33%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още