Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Първият български мобилен оператор влиза на финансовия пазар

А1, както вече се казва Мтел, пуска собствена кредитна карта, мобилен портфейл, стрийминг услуга и ще предложи собствени мобилни телефони

Първият български мобилен оператор влиза на финансовия пазар

Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на А1 Group. Снимка: А1

Успоредно с анонсираното от днес ребрандиране първият български мобилен оператор  А1 обяви и редица нови услуги, част от стратегията на компанията да диверсифицира бизнеса си. След 23 години на пазара, над 4 млрд. лева инвестиции и над 4,5 милиона настоящи клиенти на мобилни и фиксирани услуги операторът предприема най-голямата промяна в своята история, като навлиза на нови, непознати досега пазари.

Портфолиото на телекома ще включва вече платежни услуги като дигитален портфейл, чрез който потребителите ще могат да осъществяват парични трансфери помежду си, както и плащания онлайн и на POS терминал (т. нар. P2Р плащания).

Освен това A1 ще предостави за първи път на пазара на мобилни оператори у нас кредитна карта със своя бранд, която ще е лесно достъпна за клиентите на абонаментен план.

Пред Investor.bg Александър Димитров, главен изпълнителен директор на  А1 България, обяви, че за оператора ще е лесно да предоставя услугата при по-добри условия от чисто банковите, защото познава добре клиентите си и няма да предприема агресивно отпускане на кредити. Преференциални условия ще се предоставят на дългогодишни и лоялни клиенти, чиято история (вкл. на плащания) се познава от компанията. 

Още по темата


А1 ще навлезе и на пазара на музикален стрийминг със своя платформа, която се развива от компанията майка A1 Group и големия акционер в нея América Móvil. Услугата ще разполага с богато съдържание от над 30 млн. песни– от класическа до модерна музика. Потребителите ще имат възможност да слушат и цялата българска музика, събрана на едно място - поп, рап, поп-фолк, класика, естрада, дори и стари градски песни. „Ще предложим всичко, което предлага Spotify, но също и българска, сръбска и гръцка музика, при това на по-ниска цена от конкурентите“, каза още Димитров. По думите му тази услуга ще стартира до седмици, защото все още се подписват последните договори със студиа и артисти. 

Телекомът ще изненада клиентите и със собствена линия смартфони с бранда А1, която ще се предлага с гаранция от 36 месеца вместо стандартната гаранция от 24 месеца. Засега ще се предложат три модела, но портфолиото ще бъде разширено. 

Спортните канали на A1, познати до момента като Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, вече ще носят името MAX Sport 1 и MAX Sport 2. Промяната е част от цялостното ребрандиране на компанията, като цените за достъп до тях ще останат непроменени. 

Промени ще има и в мобилните планове, които вече ще се казват A1 One Unlimited и ще предлагат повече възможности.

„С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от уникалната стойност на бранда А1 в още един от важните пазари в нашето портфолио. По този начин това ребрандиране, както и всички останали, които ще последват, ще подкрепят нашата цел да засилим присъствието на A1 Group в нашия най-важен регион – Централна и Източна Европа – като една компания с обща стратегия и единен бранд, който прави живота в дигиталната ера по-лесен и удобен”, коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на А1 Group.

Интервю с Александър Димитров и ексклузивен разговор с Алехандро Платер очаквайте тази събота, 26 май, в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, точно от 19,30 часа. 

По статията работи: автор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

1
 
7
 
5
megatone до: Shadow1
преди 1 година
Е какво друго да покрива?!? Удар с брадва по дисплея?
3
 
6
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
36 месеца гаранция ама какво ще покрива ? То няма много полза от гаранция която да покрива само фабрични дефекти, те са сигурно не повече от 4% от проблемите
2
 
13
 
3
преди 1 година
Много гръмки празни приказки.
6
 
29
 
2
преди 1 година
Това лакомията граници няма!
5
 
32
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Плащане на POS (т. нар. P2P)"?

:-)
Искрено ги съжалявам клиентите на МТел.

Още от Телекомуникации
ЕК одобри придобиването на част от бизнеса на Liberty Global от Vodafone