Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Verizon повиши прогнозата за годишната си печалба въпреки отлива на абонати

Компанията загуби повече абонати през първото тримесечие, отколкото очакваха анализаторите

Verizon повиши прогнозата за годишната си печалба въпреки отлива на абонати

Снимка: Архив Ройтерс

Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина очакванията на Wall Street за тримесечната, след като се фокусира върху свиването на разходите. Същевременно обаче най-големият телеком в Съединените щати отчете по-голям брой загубени абонати от прогнозираното, предава Ройтерс.

Verizon заяви, че очаква нисък едноцифрен ръст на коригираната печалба, след като преди време каза, че печалбата за 2019 г. ще е подобна на миналогодишната.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 2% до 57,15 долара след края на борсовия ден във вторник.

Verizon заяви, че в рамките на първото тримесечие е загубила 44 хил. абоната, които плащат месечна такса. Анализаторите очакваха отливът да е на 25 хил. абонати, сочат данни на FactSet.

Verizon пусна своята 5G мобилна мрежа в два града в САЩ през април тази година, при допълнителни разходи от 10 долара за абонатите с текущите неограничени планове. Тя планира да похарчи 17 до 18 млрд. долара тази година за изграждането на новото поколение мобилна мрежа.

Нетната печалба на Verizon за тримесечието е нараснала до 5,03 млрд. долара, или 1,222 долара на акция, през първото тримесечие, което приключи на 31 март. За сравнение година по-рано сумата беше 4,55 млрд. долара, или 1,11 долара на акция.

На коригирана база Verizon е спечелила по 1,20 долара на акция, надминавайки прогнозите на анализаторите за 1,17 долара на акция според данни на Refinitiv.

Общите оперативни приходи са се увеличили с 1% до 32,12 млрд. долара, което се оказа малко под очакваните 32,16 млрд. долара.
 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Бъдещето пред сливането на T-Mobile US и Sprint изглежда светло