IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: Резултатът от войната засяга не само Украйна, но и международния ред

Украинската войска няма за цел да навлиза в Русия, заяви президентът на страната Володимир Зеленски

14:01 | 11.06.22 г. 15
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Резултатът от войната засяга не само Украйна, но и бъдещето на международния ред. Това заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски по време на конференцията Shangri-La Dialogue в Сунгапур, пише Ройтерс.

Отбелязвайки получената до момента подкрепа от Запада и съюзниците му в Азия, Зеленски посочи, че е важно страните да не се откажат от нея.

"Благодарен съм за вашата подкрепа... но тази подкрепа не е само за Украйна, но и за вас също", каза украинският президент. "На бойното поле в Украйна се решават бъдещите правила на света, заедно с рамките на възможното", допълни Зеленски.

По думите му Русия блокира пристанища в Черно и Азовско море, с което износът на храна от Украйна не достига до световния пазар. "Това вреди не само на украинците, но и на целия свят", коментира Зеленски.
"Ако... заради руските блокажи не сме способни да изнесем нашите хранителни продукти, светът ще е изправен пред остра и тежка продоволствена криза и глад в много страни в Азия и Африка", предупреди Зеленски.

Той увери, че украинските войски нямат за цел да навлязат в руска територия. "Моля ви, запомнете, че войната се води на нашата земя. Хората в Украйна умират... не искаме да отидем на руска земя", допълни още той.

Малко по-рано през деня Украйна за пръв път посочи броя на загубите за страната си. „В началото на конфликта имахме средно 100 души на ден“, каза съветникът на украинския президент Алексий Арестович, цитиран от БГНЕС. На въпрос по време на телевизионно интервю дали въз основа на тези изчисления е възможно да се каже, че украинската армия е загубила до 10 000 войници, Арестович отговори: „Да, донякъде така“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

15
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
Ти па 600х с/у 80х ... според мен е доста консервативно, една жена на опашката във Фантастико каза, че 50 руски богатири бият 1 милион украинци ... :))) ... Сам верваш ли си в това дето пишеш ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Митьо, джудже комплексирано, много голяма част от армията на Украйна в момента се обучавa за да борави с новото въоръжение, a има много сили в Одеса, Киев, Чернигов и тн., които в момента не участват в битките. А това, как в Украйна щели да мобилизират 16 годишни, при все, че самите москали коментират по телевизията, че Украйна може да мобилизира безпроблемно милион, само говори колко празна ти е главата. Видяхме ви я прехваленста пиянска армия, дето Берлин за 2 седмици, а Киев за 3 дни...биеща се "героично" за някакви украински градчета и села в момента. *** и армийката ви е също толкова жалка, както и всичко москалско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 1 година
Зелков - в укpoпия имаше три мобилизационни вълни. Според едни експерти са мобилизирани 300 000, според други - 500 000, без да броим редовната 210 000-на армия и нацистките шпицкоманди. Руснаците бяха - заедно с донбаските милиции и чеченците 200-220 000. Сега във върховната Рада има проектозакон за мобилизация и на 16-годишните. Скоро ще стигнат африканските държави и ще правят и 10-годишни деца войници. То се вижда кой губи много жива сила и кой - малко. Ако бяха верни лъжите на укрите - дори и с тия загуби, които си признават, сега съотношението на силите би трябвало да е 600 000 укропи срещу 80 000 руснаци... тогава що укрите ядат бой?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 4
georgi_shum
преди 1 година
Деби, октомври - ноември, ти с немисирскиянси, не мегаутрагига tъпия си акъл, говореше, че при евентуална война с Украйна, Киев ще падне за 2 часа. Та ко стана Деби, падна ли :)??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
zelka007
преди 1 година
Нито една твоя прогноза не се е сбъднала ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
Борката
преди 1 година
След още 100 дена ще видиш кой кум, кой сват, кой на дивите *** брат. И как се хранят *** в период на истерия и стагфлация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 4
zelka007
преди 1 година
Хаххаа ... платен , викаш по илядо на ден , а ?! За 100 дена вече требваше да са ликвидирали цялата украинска армия ... Жив човек да не беше останал ... :))) ... Смeшник ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 5
zelka007
преди 1 година
Объл, на кой му требва *** масква веее . Тва 4yгунитe сте много зле м/у ушите ... :))) ... Само войни и ракети са ви в лeйките ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
Борката
преди 1 година
Западната преса пише, след украински жертви от 600 до 1000 на ден, фронта скоро ще се разпадне. Независимо кой креттен какво казва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още