Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Lyft заплашва Morgan Stanley с юридически искове

Причината е предполагаем продукт за къси продажби, с който се заобикаля забраната за продажба на акции от страна на ранни акционери

Lyft заплашва Morgan Stanley с юридически искове

Снимка: Ройтерс

Lyft заплашва американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която е поемател и на първичното публично предлагане на Uber, със съдебни последствия. В писмо до банката компанията за споделено пътуване я предупреждава да спре предлагането на продукт за къси продажби, който според Lyft пречи на търгуването на акциите ѝ. Morgan Stanley, от своя страна, отрича обвиненията, твърди The Information

Още по темата

Писмото, изпратено на 2 април, цитира статия в New York Post, публикувана в понеделник същата седмица, в която се казва, че банката пуска на пазара продукт, който изглежда предлага на акционерите на Lyft отпреди IPO-то начин да преодолеят споразуменията, които им пречат да продават акции в първите най-малко шест месеца след публичното предлагане. Ако това е вярно, пише в писмото, Morgan Stanley „се занимава с деликтна намеса“, а компанията е поискала банката да спре продажбите на продукта. В противен случай тя е щяла да предприеме правни действия.

На пръв поглед това изглежда като обичайна размяна на удари между конкурентните компании и техните сътрудници. Но говорителят на Morgan Stanley Марк Лейк заявява пред TechCrunch, че статията на New York Post е невярна. Morgan Stanley не продава или изпълнява, пряко или косвено, продажби, къси продажби, хеджиране, суап или прехвърляне на риск или стойност, свързани с акциите на Lyft на всеки неин акционер, идентифициран от компанията или по друг начин, който е предмет на споразумението за блокиране на нейните продажби.

Дали историята свършва до тук, предстои да се разбере. The Information актуализира първоначалния си материал, за да включи част от опровержението на Morgan Stanley, но продължава да твърди, че според нейните източници финансовата институция е призовавала ранни инвеститори на Lyft няколко седмици преди роудшоуто да сключат сделки за къси продажби и да реализират така печалби независимо от курса на акциите и споразумението.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Baidu отчете първата си загуба като публична компания