Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Онлайн бумът продължава да подкрепя бизнеса на Shopify

Приходите на компанията за третото тримесечие надминаха очакванията

Онлайн бумът продължава да подкрепя бизнеса на Shopify

Снимка: David Kawai/Bloomberg

Канадската фирма за електронна търговия Shopify успя да надмине прогнозите на Wall Street за приходите за третото тримесечие, след като повече компании, разполагащи с физически магазини, се регистрираха в платформата ѝ, за да отговорят на нарасналото търсене на онлайн пазаруване заради пандемията, предава Ройтерс.

Листнатите в САЩ акции на Shopify повишиха цената си с 5% преди началото на търговията.

Бумът на онлайн поръчките от потребители, прекарващи повече време вкъщи по време на пандемията, подкрепи онлайн продажбите на компаниите за електронна търговия. Това мотивира и много малки и средни компании да заложат на онлайн присъствие.

Още по темата

Shopify генерира приходи, като продава абонаменти на търговци, които искат да се присъединят към платформата за електронна търговия, и освен това ги таксува за обработка на разплащанията. Същевременно предлага и други платени логистични услуги.

Обемът на трансакциите на компанията е скочил със 109% до 30,9 млрд. долара в рамките на тримесечието – най-високото ниво от първичното публично предлагане на Shopify през 2015 г.

Приходите за тримесечието, завършило на 30 септември, възлизат на 767,4 млн. долара, което представлява 96% повишение на годишна база. Показателят надмина очакванията на анализаторите за 663,4 млн. долара по данни на Refinitiv. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Google се опитва да сложи край на британско разследване с нови обещания