IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yelp временно се отказа от продажбата си

Все още не е ясно каква е причината за промяната на решението на главния изпълнителен директор

12:46 | 03.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Yelp Inc, компанията, стояща зад сайта за търговия Yelp.com, временно се отказа от продажба, пише Bloomberg, позовавайки се източници, запознати с въпроса.

До момента има няколко заинтересовани кандидати за придобиването на фирмата, които се появиха, след като тя нае Goldman Sachs Group, за да ѝ намери купувач.

Цената на акциите на Yelp спадна с 10,04% до 38,18 долара на 2-ри юли, а пазарната ѝ капитализация пък достигна 3,2 млрд. долара. 

Yelp може да се реши на окончателна продажба, ако главният изпълнителен директор Джереми Стопълман промени решението си. Не е ясно кои са кандидатите за придобиването на компанията, нито защо Стопълман е решил да спре процеса по продажбата.

Фирмата не е открита веднага за коментар.

Yelp работи с инвестиционни банкери, с които обсъжда продажбата, която може да ѝ донесе повече от 3,5 млрд. долара, писа през май Wall Street Journal.

Ръстът на броя на абонатите на сайта се забавя на фона на все по-голямата конкуренция на пазара в САЩ. Ето защо компанията се опитва да разшири бизнеса си на други пазари и да разнообрази услугите си, включвайки резервации за ресторанти, събитиен мениджмънт и плащания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още