Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

Карел Крал: ЧЕЗ ще продължи да инвестира в образование

Обучението в училищата и висшите учебни заведения трябва да се хармонизира с нуждите на бизнеса, твърди главният изпълнителен директор на ЧЕЗ за България

гледано: 3335   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

През настоящата учебна година планираме да продължим дейностите си от предходната, а също и да разширим обхвата на образователните програми в няколко училища, техникуми и университети, с които си сътрудничим. Това каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на ЧЕЗ за България, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

"Много се говори за връзката между бизнеса и образованието и за това, че училищата не подготвят учениците в съответствие с нуждите на бизнеса. Ние тръгнахме в тази посока. Целта ни е да хармонизираме това, което младите хора учат, с нашите нужди в този бизнес, за да осигурим качество в образованието, свързано с енергийния сектор, който е много важен за всяка държава, а не само за България“, обясни Крал.

Ние възприехме холистичния подход, една цялостна политика за подкрепа на образованието, уточни още той и добави, че ЧЕЗ България има няколко програми за стипендианти, стажанти и за дуално образование. 

Още по темата

„През тази година има нещо ново – готови сме с откриването на новия технически център за техническо обучение в София, в който сме инвестирали около 400 хил. лв. Той включва технически полигон, който представлява тестова среда, пълно копие на нашата електроразпределителна мрежа. Там ученици, студенти и наши нови служители могат да проверят уменията си за работа с тестовата мрежа. За тях тази среда е напълно реалистична", обясни директорът на ЧЕЗ за България.

Той добави, че освен полигона, са изградени и класни стаи, където ще се провежда теоретичната част на обучението, както и учебни курсове, семинари и други, не само за подобряване на уменията на служителите на компанията, но и за ученици от различни училища.

Крал подчерта, че особено важна част от образователната политика на дружеството е дуалното обучение, като "част от проекта ДОМИНО, в който компанията участва миналата година и тази година се включва отново".

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от За начинаещи
МОН планира ограничаване на училищните екскурзии до 3 дни