Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

НАП разяснява данъците на 50 хил. ученици в България

Кампанията във Facebook вече има над 16 хил. последователи

НАП разяснява данъците на 50 хил. ученици в България

Снимка: Pixabay

Общо 100 служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища в цяла България на тема „данъци” в рамките на образователния проект на агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН „Влез в час с данъците”, съобщават от приходната агенция. 

Още по темата

Кампанията във Facebook вече има над 16 000 последователи, като най-много са те от Видин, Пловдив и София.

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема агенцията, за да се справи със „сивата икономика”. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери, се казва в пресинформацията на Националната агенция по приходите.

Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от