IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студент от ВУЗФ стана Министър за Българското европредседателство за един ден

Третокурсникът Александър Николов седна в стола на Лиляна Павлова в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“

14:35 | 31.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ВУЗФ</em></p>

Снимка: ВУЗФ

Третокурсникът Александър Николов от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стана Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС за един ден. На 30 октомври той посети министерството и имаше възможност да седне в министерското кресло на Лиляна Павлова и да прекара един работен ден с нея. Посещението се организира в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement.

Обиколката на Александър започна в Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, където се срещна с членове на Европейската сметна палата, с екипа на Лиляна Павлова и със самата нея. Тя разказа подробности за работата на министерството, приоритетите му и какво предстои след приключването на европредстедателството. След това те поеха заедно по пътя на министъра – посетиха НДК, София Тех Парк и Съвета на Европа в София.

Вълнуващият работен ден продължи на кариерния форум „Професиите на бъдещето“ и в Народното събрние, като приключи със заключителна тържествена церемония, на която бяха представени и резултатите от 17-ото издание на „Мениджър за един ден“. Тази година то се проведе под наслов „Вдъхнови бъдещето“ и в него се включиха близо 20,000 ученици и студенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още