Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Swarovski закрива 600 работни места

Причината за решението е спадът на търсенето в Азия и САЩ заради пандемията от новия коронавирус

Swarovski закрива 600 работни места

Снимка: Thomas Meyer/Bloomberg

Австрийската компания за производство на бижута Swarovski ще закрие 600 работни места по света. От тях 200 ще бъдат в базата ѝ в Тирол, предаде DPA. Причината за решението е спадът на търсенето в Азия и САЩ заради пандемията от новия коронавирус.

„125 години след основаването на компанията е по-важно от всякога да поставяме под въпрос съществуващите структури, да обединяваме ресурси и да ги правим по-ефективни. Необходимост, която сега се изостря от кризата", заяви Робърт Бухбауер, изпълнителен директор от началото на април и председател на Борда на директорите. Планираната трансформация е "от съществено значение за продължаващото съществуване на Swarovski. Това ще доведе и до болезнени съкращения", каза Бухбауер.

Още по темата

Swarovski ще се преориентира и коренно ще промени съществуващите организационни структури и бизнес модел. Според Бухбауер в момента всички бизнес процеси и полета са подложени на преоценка.

Като първи етап сега маркетинговите и търговските дейности, разпределени по-рано в различни области на бизнеса, трябва да бъдат обединени и оптимизирани. Във Ватенс (Австрия) работата на съкратено работно време ще бъде удължена до края на септември.

Международният пазар на луксозни стоки е силно ударен от кризата и производителят на кристали посочва, че отчита силен спад на продажбите си през първото тримесечие на 2020 година.

През 2019 година Swarovski постигна приходи от продажби в размер на 2,7 милиарда евро. Групата дава работа на 34 500 души и произвежда изкуствените си кристали в Австрия, Индия, Тайланд, Виетнам, Сърбия и САЩ. Бижутата ѝ се продават в близо 170 страни.

Компанията е основана през 1895 година от Даниел Сваровски, който изобретява машина за шлифоване на стъкло.


 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Най-богатите в Монако устояват на COVID бурята