IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завод за производство на метални палети заработи в Монтана

"Палемонтех" осигурява 100 работни места, а инвестицията в новата производствена мощност е 6 млн. лева

17:06 | 18.03.17 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>&quot;Палемонтех&quot;</em></p>

Снимка: "Палемонтех"

Заводът за производство на метални и мрежести палети на швейцарската фирма "Палемонтех" беше официално открит в технологичния парк край Монтана, съобщи БТА. Производствената мощност дава 100 работни места в региона. Продукцията му ще бъде изнасяна в Швейцария. 

Направената инвестиция е на стойност 6 млн. лева, припомни собственикът на завода Андре Урех. Заводът е на площ от 5,6 хил. кв. метра застроена площ и терен от още 25 декара. Строителството на завода започна през февруари 2016 година. 

"Палемонтех" е швейцарска собственост, доставчик на швейцарската Max Urech Lager-und Fördertechnik. 

По време на официалната церемония по откриването на новия завос зам.-министърът на икономиката в служебното правителство Любомир Ганчев коментира, че през 2016 година икономическото министерство е сертифицирало 24 проекта на инвеститори, които касаят Северозападния район за планиране - областите Монтана, Враца, Видин, Плевен и Ловеч.

Общата стойност на проектите е 380 милиона лева, срокът за изпълнение е 3 години. От началото на тази година са сертифицирани 6 проекта за 143 милиона лева, уточни Ганчев.

Гости на откриването бяха и посланикът на конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, областният управител на Монтана Иван Сергисов, кметът на града Златко Живков, бизнесмени от България и Швейцария.

Денис Кнобел заяви, че е горд с тази напълно швейцарска инвестиция в Северозападна България. Той коментира, че инвестицията е знак и за други инвеститори да разкриват работни места в региона.

Кметът на Монтана Златко Живков припомни, че в технологичния парк в Монтана вече работят и други фирми и заяви, че се надява младите хора да остават и работят в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 25 rate down comment 13
Dimat
преди 7 години
Какъв "завод",бе дЖорналя!Вие имате ли си хабер и понятие,какво е това завод?Някога,по време на така омразния ви социализъм,работех в завод с 4300 работници и служители,който произвеждаше продукция,80% от която,"второ направление",т.е за запада,на стойност от порядъка над 200 млн.долара,от онова време,пред които днешните са свежи хартийки за гъзобърс.И точно тоя завод ,"съвременния ви Стамболов" разфасова,окраде,смля го като гарант за плеада мошеници и така изхвърлиха тези работници на произвола на съдбата!!!Та в този завод ,малките цехове,произвеждащи "оснастка"(палети,скеле и т.н) бяха от "калибъра" на окрякания от възторг от вас "завод",произвеждащ...боже упази,палети!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още