IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция обмисля удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

Страната първа се присъедини към международната коалиция, която осъществява въздушни нападения срещу ислямистите в Ирак

15:01 | 05.09.15 г. 27
Франция обмисля удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

Франция обмисля дали да предприеме въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия, като се присъедини към международната коалиция, водена от Съединените САЩ.

Това пише френският вестник "Монд", като цитира високопоставен източник от френското правителство, съобщава БНР.

Представители на правителството отказват да коментират информацията. В понеделник президентът на страната Франсоа Оланд ще даде пресконференция по темата.

Франция е първата, която се присъедини към международната коалиция, водена от САЩ, при ударите й срещу ислямистите в Ирак. До момента Париж отказваше да осъществява атаки в Сирия с мотива, че подобни действия ще подпомогнат режима на Башар Асад.

Бежанската криза в Европа обаче, неуспехите в изтласкването на "Ислямска държава" и засилващото се присъствие на Русия обаче вероятно ще предизвика промяна в политиката на Франция, пише още "Монд".

Според изданието Оланд е обсъждал въпроса с предаставители на кабинета на среща в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 22 rate down comment 8
STRAHO
преди 8 години
С какво гориво ще зареждат самолетите си? Произведено от къпения на безценица петрол от ИД!? Защото ИД продава петрол на някого нали. Кой го купува и ЗАЩО банковата им система съдейства при сделките? Защо никой не проследява сметките? С какво купува оръжие и муниции това образование? През чии граници минават пратките и защо това не се пресича? От кого купуват и чие производство е оръжието? А джипките с ракети и друго въоръжение които карат марка "Лада" ли са? ....Ехххх аман от умници подбрани от Сорос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 8
Stone_Kold
преди 8 години
как Живков не ви е изтребил рода нали бил жесток диктатор
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
Само той ще да е! Има ли съмнения? Та той дори слънчеви затъмнения предизвиква ако се наложи! ..и пчелите масово изчезнаха защото им заповяда!ха ха ха :))))) ..."В Русия съм В Русия съм...." :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 29
kandid
преди 8 години
Дали Путин ви избира специално поради липса на съдържание в черепната кутия или допълнително ви правят лоботомия?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
"и засилващото се присъствие на Русия обаче вероятно ще предизвика промяна в политиката на Франция, пише още "Монд"."===Май страха че Русия ще разпердушини платената им банда, е по силен аргумент от човечността им! Няма да си мръднат пръста ако се отнасяше само до страданията на мирното население! Трябва да се намесят за да потулят поне следите си в създаването на ИД а при късмет и да си припишат и разгрома им! Току виж ротата спецназ на Русия се справила докато се натуткат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 6
STRAHO
преди 8 години
Бре бре! Колко сърцераздирателно! Колко героика има в това им решение. Световна коалиция / с общо население към милиард и милионни армии и трилиони БВП/ срещу..... 30 000 които дори нямат държава в истинския смисъл на думата. ха ха ха Брях колко смело от тяхна страна. Толкова време се колебаеха и не смееха! :D ... а можеха просто да спрат подкрепата си за ИД и нямаше да им се налага. Буквално ни взеха за мезе :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още