IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spiegel: Според германското правителство Тръмп ще навреди на икономиката на САЩ

Вътрешен доклад на министерството на икономиката обещанията на кандидата за президент не са възможни

16:40 | 01.10.16 г. 19
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Икономическото министерство на Германия вярва, че ако Доналд Тръмп стане президент, това сериозно ще навреди на американската икономика, сочи вътрешен доклад, цитиран от списание Der Spiegel в събота.

Министерството очаква „свиване на брутния вътрешен продукт, по-малко работни места и по-висока безработица“ в САЩ, ако кандидатът на републиканците приложи обещанията си от кампанията, съобщава Der Spiegel, цитирайки доклада.

Милиардерът бизнесмен Тръмп, който се опитва да спечели най-високия пост в страната, предложи намаляване на данъците на стойност 4,4 трлн. долара, иска да ограничи държавните регулации и заема по-твърда позиция по договарянето на търговски споразумения, припомня Ройтерс.

Той казва, че икономическият му план ще създаде годишен икономически растеж от 3,5% и ще създаде 25 млн. работни места в рамките на десетилетие. Някои икономисти обаче поставят под съмнение допусканията, залегнали в плана.

Обещанията на Тръмп „не са възможни“, цитира Der Spiegel доклада. Нещо повече, плановете вероятно ще нарушат международното и американското право и може да се окажат „нулева база за реалистична икономическа политика“.

Говорител на германското министерство на икономиката отказа коментар по съобщеното от Spiegel.

Миналия месец икономическата консултантска компания Oxford Economics прогнозира, че американската икономика може да се свие с 1 трлн. долара повече отколкото се очаква през 2021 г., ако Тръмп стане президент.

Тръмп се изправя пред демократа Хилари Клинтън на изборите, насрочени за 8 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 9
MZ/X
преди 7 години
Тръмп е популист, а популистите не си изпълняват обещанията, така че споко :) 2-3 дни на Wall street ще са малко нервни, но конгреса ще върже ръцете на Тръмп ако иска да извърши някоя от обещаните глупости :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 7 години
Стоен не е Стоен, не е Петров и не е охранител. Стоен ти писа, че може да умножи две трицифрени числа наум, демек запомня над 22 цифри. Не искам да те обиждам, но пет поколения назад и пет напред не можете да го направите ИнджИнерино. Залагам 5 000 лева. Съгласен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
aldy
преди 7 години
Сега е важно какво ще отсъди КриСталинка Георгиевата. Другите не предат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
Pyramid
преди 7 години
"Spiegel: Според германското правителство Тръмп ще навреди на икономиката на САЩ "Милите немци по-добре да помислят, кой от двамата кандидати ще навреди повече на НЕМСКАТА икономика, вместо да пишат по инерция. В момента, щатите се врат наред, в т.ч. у немачко, и току дават "насоки" и "О.Ц.У." на всички. Който ги е послушал, обаче, дали е прокопсал?- Ха така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
А , Стовене , свърши ли смяната на паркинга ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 7 години
Тръмп няма да навреди на икономиката на Америка. Не ще го изберат. Даже и да го изберат, президента на страната не може да влияе на икономиката. Иначе САЩ отдавна да се бяха разпаднали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 11
michaelis12
преди 7 години
Айде пак, еврейската американска медия дет я четат нема и 1 млн. пак почват с пропагандата .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 18
ing5rov
преди 7 години
"Spiegel: Според германското правителство Тръмп ще навреди на икономиката на САЩ."Е , то германското правителство е клон на американското , тъй че ако даде Господ Тръмп да управлява Америка , ше се наложи и в Германия много клоуни да си сменят местата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още