IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е най-влиятелният човек за 2015 г. в класацията на Forbes

Втората и третата позиция са за Ангела Меркел и Барак Обама

22:42 | 04.11.15 г. 15
Путин е най-влиятелният човек за 2015 г. в класацията на Forbes

Президентът на Русия Владимир Путин оглави класацията на сп. Forbes за най-влиятелния човек на 2015 г.

Втора в списъка е канцлерът на Германия Ангела Меркел, а трети е президентът на САЩ Барак Обама.

Топ 10 се допълва от папа Франциск, президентът на Китай Си Дзинпин, Бил Гейтс, Джанет Йелън, Дейвид Камерън, Нарендра Моди и Лари Пейдж.

В списъка присъстват още Марио Драги, Уорън Бъфет, Франсоа Оланд, Марк Зукърбърг, Тим Кук, Дилма Русеф, Хилари Клинтън и други.

Путин продължава да доказва, че е един от малкото хора в света, които са достатъчно силни да правят каквото поискат и да им се размине, отбелязва изданието. Международните санкции, които бяха въведени срещу Русия заради анексирането на Крим, ни най-малко не накърниха позициите му. През юни рейтингът му достигна рекордните 89% одобрение, допълва изданието.

Ангела Меркел се придвижва до втората позиция от петото място в класацията от миналата година. Forbes я описва като “гръбнака” на Европейския съюз (ЕС) заради действията и около бежанската криза и гръцката кредитна криза.

Обама отстъпва с едно място в класацията през тази година. Тъй като влиза в последната година от мандата си, това явно се отразява и на рейтинга му, който трайно остава под 50 на сто. Освен това присъствието на Меркел и Путин определено го засенчва.

Сред новите имена в класацията се открояват Майкъл Дел (59-то място), новоизбраният канадският премиер Джъстин Трюдо (69-то място), както и милиардерът и инвеститор активист Карл Айкан (70-то място).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 12
Сините камъни
преди 8 години
Това за Крим е невярно, но Путин и екипът му изчакват предполагам, докато са готови за възстановяване на държавата, в границите на бившия СССР.Украйна цялата ще се върне към старата нова държава.И тогава сегашното правителстов ще се окажат сепаратистите, ако изобщо решат да продължат лудостта си сегашните украински управляващи.В момента много здраво се работи за доказване на незаконовото разпускане на СССР от Горбачов, на никаква официална законова основа. Горбачов не е упълномощаван да прави това от нито един законодателен орган в бившия СССР и според международното право, СССР същствува все още, въпрос на преразглеждане на ситуацията.Очакват се големи промени, кой обаче ще мисли за България! Нашият цар е гол!Очаква се , млад на не повече от 35 българин да оглави движение за друг път на БГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 8
michaelis12
преди 8 години
ммм дам изолирания *** пак на първо място - кво да прайш такъв е живота ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 21
The Big One
преди 8 години
Така ли се прави, преди да им набият шутовете на мършите- класират ги от 1-во до 3-то ?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още