IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се срина под 100 долара за барел

Фючърсите за доставка през юни поевтиняха с 8,6%

22:03 | 05.05.11 г. 24
Цената на петрола се срина под 100 долара за барел

Цената на фючърсите за лек суров петрол с доставка през юни падна с 9,44 долара, или 8,6%, до ниво от 99,80 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange в четвъртък, предаде MarketWatch.

Това задълбочи спада, породен от разпродажбите при ценните метали и слабите данни за трудовия пазар в САЩ.

Цената затваря под 100 долара за първи път от средата на март насам за най-активен контракт.

Фючърсите на природен газ с доставка през юни поевтиняха с 32 цента, или 6,9%, до 4,26 долара за милион британски термални единици.

Нарушаването на петролния износ от Либия, опасенията за влиянието на безредиците в Близкия изток и Африка върху доставките и по-слабия долар изпратиха цените на суровия петрол на най-високото им ниво от 2008 година, като петролът от сорта брент надхвърли 127 долара за барел тази година, а американския лек суров петрол –114 долара.

Фючърсите на златото и среброто също регистрираха резки спадове в четвъртък, след като основните американски борси за търговия с метали обявиха допълнителни увеличения на изискванията за търговия със сребро.

Цената на среброто с доставка през юли падна с 3,15 долара, или 8%, до 36,24 долара за тройунция на платформата Comex на New York Mercantile Exchange.

Това е най-ниският сетълмент за най-активен контракт за среброто от 21 март и най-големият еднодневен спад в процентно изражение от 1 декември 2008 г.

Цената на златото падна под 1500 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
valk
преди 13 години
Корекция и индикатор за борсов креш. Сребро на 60-70 долара есента злато 2000 долара има достатъчно катализатори които ще бъдат задействани и нова рецесия ще има най-вероятно да краят на годината. Всички чакат в момента златото да падне под 1000 до краят на годината, а DAX примерно да изплющи над 8200 пункта но аз залагам на обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
troika
преди 13 години
Голямо раздвижване. За среброто - очаквам пак да върви нагоре. Няма големи запаси, а това е техническа суровина която реално се използва, за разлика от златото. Отделно съотношението злато/сребро е на висока стойност, което също е предпоставка за вдигане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Lemon's
преди 13 години
Според анализаторите само корекция, но предстои да видим, защото като гледам среброто класическа картина на пукане на балон, 30% за три дни просто няма такъв филм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
melon
преди 13 години
Сега остава въпросът началото на спад ли е или само корекция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още