IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България изпада дълбоко в периферията на британските купувачи на имоти

Страната ни продължава да потъва в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com

09:55 | 12.11.13 г. 16
България изпада дълбоко в периферията на британските купувачи на имоти

България продължава да потъва в класацията на най-желаните от британците дестинации за инвестиции в имоти, изготвяна от онлайн портала TheMoveChannel.com.

През октомври страната ни се е понижила с три места до 18-та позиция в подреждането, като е събрала само 0,9% от запитванията в портала.

Най-сериозен спад в класацията записват Кабо Верде (с 13 места до 26-та позиция), Унгария (с 9 места до 19-та позиция), Белиз (с 8 места до 37-ма позиция) и Кипър (с 6 места до 20-та позиция).

Същевременно най-сериозен скок отбелязват ЮАР (с 23 места до 12-та позиция), Барбадос (с 16 места до 14-та позиция) и Каймановите острови (с 13 места до 8-ма позиция).

Лидер в класацията продължава да е САЩ – страната е събрала близо 23% от запитванията за имоти в чужбина през октомври.

Франция заема второ място с малко над 5 на сто от запитванията, следвана от Португалия и Испания със съответно 4,8% и 4,7% от запитванията.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на имот от британците се допълва от Турция, Бразилия, Канада, Германия и Италия.

Данните на портала сочат, че интересът на британците към имоти в държавите от еврозоната като цяло се засилва, но търсенето е концентрирано предимно в западно- и южноевропейските държави, които използват еврото.

Същевременно онлайн изданието отчита, че търсенето в Испания е на рекордно ниско ниво, въпреки че страната е неизменно в челото на класацията. От това обаче успешна се възползват съседните й държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Извинявай ти на кой свят живееш? Щото явно не си на планетата Зема, Европа,България. "Ако се намери начин да се измери благосъстоянието"Начини колкото искаш. Избери си един и ми убеди, че българите живеят по добре от поляците.Аз припознавам родина, държава - БЪЛГАРИЯ. Където българския интерес е НАД всичко. В момента живея в провинция на ЕС, където българския интерес не значи нищо, ползва се за евтина работна ръка, буфер за арабския и африканския и ромския свят. Ти какво виждаш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 7
misanthrope
преди 10 години
Ами ето, човек, който не припознава родината си е РОДООТСТЪПНИК!Изобщо, самосъжалението е болестно състояние, преминало в България в епидемия с такива размери, че застрашава националната сигурност. Всеки ден четем западната преса която ни очерня а то не е нужно, защото ние и сами си хвърляме кал по себе си. Е няма друг такъв народ. България е в Европа и е част от ЕС, което я прави част от цивилизования свят. ФАКТ. Прави я част от онези 30% от света, в които се живее по-добре. Само че такива като теб не виждат това, те виждат че сме най-зле сред тези 30%. Да не говорим пък ако се погледне как се живее в Унгария, Полша, Прибалтика.. ако се намери начин реално да се измери благосъстоянието и да се сравни с България, мисля че родоотстъпници като теб ще бъдат силно изненадани, на фона на воплите на местните мрънкала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Родоотстъпник? На коя родина? То какво остана от България, което можеш да наречеш родина? Ако тука отпуснат малко разрешителните за оръжия, дали няма хората по селата да си купят пушки и да си спят с тях като в ЮАР, за да се пазят от *** апаши? А какво мислиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Ти родоотстъпнико, имаш ли представа какви съседи би могъл да има човек в ЮАР ( най-сериозен ръст в класацията)Знаеш ли, че там хората спят с пушка до леглото и чуят ли шум, стрелят? Заеш ли че там има градове, в които дори 50 метра се минават с кола, защото ако си без кола, за 50 метра ще бъдеш обран, бит и е**ан?Британците хич и не мислят да стъпват в тези имоти (ходят само в Испания). Надяват се да продадат на печалба и именно за това пак ще издухат супата, щото всеки английски пияница, като види, че някъде може да купи къща с 1/2 заплата и се мисли за инвеститор в имоти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Patilan
преди 10 години
Чудно защо ли?http://***.youtube.com/watch?v=XEkm-boGWOwhttp://***.youtube.com/watch?v=uoId-oazqvwhttp://***.theguardian.com/money/2011/oct/21/i-lost-bulgarian-property-fund
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Че кой луд ще си вземе българин (квото и да значи това) за комшия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още