IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай блокира изцяло достъпа до Gmail

От 26 декември интернет потребителите в страната нямат достъп до пощите си в Google

15:43 | 29.12.14 г. 19
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителите на Gmail в Китай ще открият, че пощите им в Google са изцяло недостъпни в страната, предава TechInAsia.com.

Въпреки че услугата е блокирана в Китай от юни, заедно с всички други услуги на Google, тя все още беше достъпна чрез IMAP/SMAP/POP чрез апликации на трети страни, като Microsoft Outlook или Apple Mail. Въпреки това, новата цензура изглежда е премахнала тази вратичка и сега IMAP, SMAP и POP сървърите са изцяло блокирани в Китай.

От TechInAsia са тествали различни апликации и са открили, че услугата е изцяло недостъпна в страната. Това означава, че единственият начин да се използва Gmail в Китай е чрез VPN или прокси.

Докладът за прозрачност в реално време на Google показва, че трафикът към Gmail в Китай е спаднал близо до нулата от 26 декември.

Тази поредна атака срещу услугите на Google от страна на Китай бе критикувана от голям брой интернет потребители в социалните мрежи. Засега няма реакция от Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 2
MZ/X
преди 9 години
Ти какво мислиш, че след като мейл.ру не ти искат личните данни, не ти и ги знаят? В държави, където правовия ред е слаб няма никакъв проблем да сложат без предупреждение шпионски софтуер във всяка услуга, която ползваш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
MZ/X
преди 9 години
Ти четеш всяка новина, както дяволът евангелието! Проблемът на китайските власти е точно това, че прекалено много китайци имат доверие в гугъл, че ще им запази личните данни и затова ползват Gmail. За да имаш успех е важно да имаш доверието на потребителите, а не на властите! Капиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
китайци ли ви обслужват!?--------------------------------мдам на mail.ru, че не ми иска разни телефони и кръщелни като трябва да си проверявам мейла, а фейзбоклука е замразен на южния полюс при пингвините, няма нужда от клюкарник. Ей тука ползвам ИНВЕСТОР, то е същото с лайкове и ала бала ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 6
crammer
преди 9 години
Не е нужно. Те сами си се наказват със или без да го искат, само Запада копират и който успее да направи пачка пак на Запад гледа. То затова и гоогъла партията майчица го е блокирала, така ще стане и с фейсбука и с други. А вие, джентълмени, на каква алтернатива сте...китайци ли ви обслужват!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 4
deant
преди 9 години
А няма ли да има санкции от страна за "Западния Велик Свят"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
Къде го са MZ/X да ми обясни както в миналата статия за "доверието" в Googla и във Facebokluka ?!?MZтка що стаа брачед, китайците нешо не верват на твойте приятели от Гоогл ??..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още