IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се крие зад истинския Вълк от Уолстрийт

Или защо вълкът козината си мени, но нрава си – не

14:50 | 28.11.14 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джордан Белфорт, станал известен като &bdquo;Вълка от Уолстрийт&ldquo;. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джордан Белфорт, станал известен като „Вълка от Уолстрийт“. Снимка: архив Ройтерс

Преди около стотина години хората в Европа и Америка са се прехласвали по „номерата“ на редица известни за времето си фокусници, показващи почти невъзможни изпълнения. Говорене с отвъдното, местене на предмети и прочие шарлатанства са взимали акъла (и парите) на стотици наивни зяпачи. В днешно време това не е толкова лесно осъществимо (да заблудиш някого на такова ниво). Ето защо и фокусниците са подобрили уменията си – светът вече разполага с финансови вълшебници, които могат да Ви омаят за няколко минути и да Ви накарат да тичате с кредитната си карта към тях, умолявайки ги да Ви запишат на „уникалния“ си курс за бързо забогатяване.

На подобно събитие присъствах преди седмица в Лондон. Пътувах до там, за да чуя и видя на живо една от легендите на финансовите измами в световен мащаб – Джордан Белфорт, станал известен като „Вълка от Уолстрийт“.

По принцип съм наясно, че на подобни събития основната цел на организаторите е да осъществят продажби на скъпи курсове. Бях преценил обаче, че си струва да изтърпя агресивните продажби, за да видя “истинския вълк”.

Това, което се случи, обаче надмина доста представите ми за етичен бизнес. Закъснях с около 40 минути за семинара (проведен на 21 ноември), тъй като пътуването из Лондон винаги изисква повече време от очакваното. И така попаднах в огромна зала, в която имаше около 3000- 4000 участници.

Нямах много време да се потопя в увлекателния разказ на бившия брокер, защото малко след като се настаних, Джордан даде думата на първия гост лектор – Грег Секър (Greg Secker). Той беше представен с бомбастично видео, в което летеше със собствения хеликоптер между лъскави небостъргачи и търгуваше, докато пилотираше.

Публиката посрещна Грег с бурни овации, при все че повечето присъстващи не бяха чували за него. Въпреки че той говореше много убедително и увлекателно, на моменти звучеше странно, тъй като включваше доста смущаващи коментари по адрес на бившата си приятелка. Именно тя обаче му е дала идеята да създаде училището за инвеститори.

gred.jpg Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 28 rate down comment 0
BigBear
преди 9 години
Всъщност е нужен само един човек да тръгне първи но бързо ...Били сме диви много по дълго от колкото образовани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 9 години
дали първата вълна тръгнали да се записват, са платени агенти? Или има толкова много балъци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още