IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решението на Фед не развълнува азиатските пазари

Пазарите очакват и решението на Японската централна банка за лихвените проценти в петък

11:54 | 29.10.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на азиатските пазари извън Китай и Япония поевтиняха в четвъртък, след като Федералният резерв на САЩ обяви, че оставя лихвените нива непроменени, но сигнализира, че може да вдигне ставките на следващото заседание през декември, предава CNBC.

„Пазарите, икономистите, коментаторите и хората на улицата преминаха през всички аспекти на изявлението на Фед и изглежда всички заключиха, че Федералната комисия за отворения пазар ще спази обещанието си да вдигне лихвите през декември. Това наистина е еднственото заключение от това равнодушно изявление“, казва Еван Лукас, пазарен стратег в IG.

Wall Street прие положително сигналите от Фед, но това не помогна за подобряване на нагласите на азиатските борси.

Основният японски индекс Nikkei 225 се повиши с 0,2% след смесена търговия, която изглежда не се повлия кой знае колко от изненадващите положителни данни за ръста в индустриалното производство.

Компаниите за търговия с ценни книжа натежаха най-много на индекса, след като отчетите им показаха по-ниски от очакваното печалби. Акциите на Nomura Holdings и Daiwa Securities поевтиняха с 3%. При акциите на Nintendo имаше понижение от 9%, след като компанията отложи дългоочакваното пускане на новата видеоигра за смартфони за март 2016 г.

Спадовете бяха компенсирани от поскъпване на акциите на компаниите в сферата на машиностроенето.

Южнокорейският индекс Kospi се понижи с 0,4%. Акциите на Samsung Electronics ограничиха повишението от 1,3%, като по-рано в сесията акциите на компанията скочиха с 6,4%, което беше най-високото ниво от 4 май. Технологичният гигант обяви първия си ръст в печалбата на годишна база от осем тримесечия насам, както и план да изкупи обратно акции на стойност 11,3 трилиона вона (около 9,8 милиарда долара).

Китайските индекси записаха леки повишения, като основният Shanghai Composite приключи търговията с 0,4% ръст. Финансовите копмании натежаха най-много, като Bank of China, Bank of Communications и Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) записаха понижения на акциите между 0,4 и 0,8%.

Хонконгският Hang Seng отчете спад от 0,4%, което е най-ниското ниво от една седмица насам.

Австралийският индекс S&P ASX 200 се понижи с 1,3%, като обърна тенденцията за ръст от началото на сесията, след като имаше разпродаване на акции във сектора на финансите и на ресурсите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
.......... и хората на улицата преминаха през всички аспекти на изявлението на Фед и изглежда всички заключиха, че Федералната комисия за отворения пазар ще спази обещанието си да вдигне лихвите през декември.----------------------------------------------------------------------------------------------------особено хората на улицата ..... :)) и и без тва разните анализатори и други такива смешници са същите като тея на улицата щот си немат и те хал хабер, защото ФЕДа е частна фирма кво не разбират ненам.....Декември ама коя година, че нешо не става ясно май 2168 имат предвид или кат напраат ФЕДа държавна фирма както би трябвало да е..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още