IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street оцени положително решението на Фед

В крайна сметка водещите индекси приключиха търговията с повишения, след като лавираха между печалбите и загубите по време на сесията

22:53 | 28.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В крайна сметка водещите индекси на Wall Street приключиха търговията в сряда с повишения, след като лавираха между печалбите и загубите по време на сесията. Това се случи, след като Федералният резерв на САЩ (Фед) остави без промяна лихвените проценти, но увеличи вероятността да ги повиши през декември, посочва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете ръст от 1,13 на сто, или със 198,09 пункта, до 17 779,52 пункта, след като за кратко се смъкна с 24,7 пункта след оповестяването на решението на Фед в 20 часа българско време. Индексът получи подкрепа от поскъпналите акции на Goldman Sachs и Apple, за да затвори на най-високото си ниво от юли.

Широкият индекс Standard & Poor's 500 отбелязва повишение от 1,18% до 2 090,35 пункта основно заради силното представяне на финансовите компании.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е нагоре с 1,3% до 5 095,69 пункта, след като също за кратко отчете спад от 0,1 на сто.

Данните от деня показват, че през септември търговският дефицит на САЩ възлиза на 58,63 млрд. долара, а седмичните молби за ипотеки спадат с 3,5% на сезонно изгладен база.

На корпоративния фронт акциите на Apple поскъпнаха с 4,12% до 119,27 долара след поредния силен тримесечен финансов отчет.

Hyatt Hotels води преговори за закупуването на Starwood Hotels & Resorts. Сделката може да бъде факт след по-малко от седмица. Във вторник акциите на Starwood поскъпнаха след новините, че поне три китайски фирми се надпреварват да получат одобрението на правителството, за да наддават за хотелиерската компания.

Инвеститорът Карл Айкън се сдоби с голям дял в AIG и призова ръководството й да я раздели на три отделни дружества.

След приключване на днешната търговия на Wall Street се очакват отчетите на PayPal, Yelp, GoPro, Western Digital и други.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повиши до 2,09%. Възвръщаемостта по 2-годишните облигации кръжи около 0,7 на сто.

На валутния пазар доларът поскъпна с 1% спрямо eврото. Курсът на единната валута се смъкна до 1,0929 долара, прекосявайки границата от 1,10 долара непосредствено след решението на Фед. От своя страна йената доближи курс от 121,24 за долар.

На пазарите на суровини фючърсите върху лекия суровия петрол WTI добавиха 6,3% към стойността си до 45,94 долара за барел, прекъсвайки тридневната губеща серия. Това се случи, въпреки че запасите в САЩ са нараснали през миналата седмица.

Администрацията за енергийна информация обяви, че резервите се увеличават през седмицата до 23 октомври, но по-слабо от очакванията. Запасите от бензин и други рафинирани петролни продукти обаче намаляват.

Златото изтри печалбите, за да поевтинее с близо 1% след решението на Фед до 1 156 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още