IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделци излизат на протест срещу нивомерите във ведомствените бензиностанции

Измервателните уреди са част от мерките на финансовото министерство срещу контрабандата с горива

09:02 | 24.07.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Земеделци излизат на протест срещу нивомерите във ведомствените бензиностанции

Земеделски производители от цялата страна излизат на протест днес срещу изискването да монтират измервателни уреди във ведомствените бензиностанции, съобщава БНР.

Поставянето на нивомери беше предложено от Министерството на финансите, за да бъде ограничена контрабандата на гориво. Според земеделците обаче поставянето на тези уреди само ще ги натовари с ненужни разходи. 

Протестът е организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и се изразява в демонстративно зареждане на селскостопански машини от обикновени бензиностанции. Около 9.00 часа, за когато е насрочена акцията, се очакват задръствания по възлови бензиностанции в Силистра, Русе, Добрич, Пловдивско, Бургаско и Шуменско.

Възможни са и затруднения при преминаването през Дунав мост в Русе.

Изискването за поставяне на измервателни устройства на съдовете за гориво, които ползват земеделците, е абсурдно и необосновано, коментира Даниела Димитрова, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите от Крайдунавска Добруджа:

"В нашия район никой не е монтирал тези устройства. Освен финансово, те са и едно допълнително административно бреме", посочи тя пред националното радио.

В четвъртък от НАЗ предупредиха, че след 31 август заради направените нормативни промени земеделските производители ще са задължени да зареждат техниката си на бензиностанции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 3
driverf1
преди 8 години
Защо безлихвен кредит.....?След като държавата я интересува какви обеми минават през тези бензиностанции да си ги сложи тя сама нивомерите и да не натоварва селскостопанските производители и със стотинка.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
Демокрацията е правила еднакви за всички а не свободия ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ДАВА БЕЗЛИХВЕН КРЕДИТ ЗА ТЕЗИ УРЕДИ ЗАЩОТО НЯКОИ ХОРА НАИСТИНА МОЖЕ ДА НЯМАТ ПАРИ И СЕ ПОЛУЧАВА ЛОБИЗЪМ ЗА БАНКСТЕРИТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
Според изчисления около 5000 са складовете на земеделците и около 1млрд.лева се укриват Не виждам причина да нямат нивомер свързан с НАП Истината е ,че държавата трябва да отпуска безлихвени заеми на тези смешници да си купят уредите за да не плачат ,че нямат пари Между тях сигурно има честни но крадците са повече и затова контрол както за лошите кучета наморник така за лоши хора строги закони но трябва и да се обяснява защото повечето незнаят какво е държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още