IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтират спешните центрове у нас от средата на 2016 г.

Уточнява се състоянието и собствеността на сградите на всички спешни центрове и филиали

10:40 | 20.07.15 г.
Ремонтират спешните центрове у нас от средата на 2016 г.

В средата на следващата година ще започне ремонт на спешните центрове в страната, каза днес във Варна зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, цитиран от БТА.

По думите му средствата са осигурени по проекта за модернизация на спешната помощ, който е на обща стойност 85 милиона евро и е със срок на изпълнение до 2020 година.

Шарков уточни, че в страната има 28 центъра, 172 филиала и над 30 отделения. В рамките на проекта ще бъдат осигурени и нови, модерни линейки. 

През май заместник-здравният министър обясни, че автомобилният парк на центровете и филиалите за спешна помощ ще се обновява всяка година с 20% и след пет години трябва да бъдат обновени всички линейки в страната.

Във Варна Шарков посочи още, че в момента се уточнява състоянието и собствеността на сградите на всички спешни центрове и филиали. За тази цел той посещава всички областни градове. По-късно днес зам.-министърът ще проведе срещи в Добрич и Силистра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още