IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгват отчужденията за строителството на магистралата София-Калотина

Процедурите са за проектирания в момента участък от границата със Сърбия до селата Храбърско/Петърч

14:42 | 27.01.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Тръгват отчужденията за строителството на магистралата София-Калотина

Стартират отчуждителните процедури за строителството на магистралата София-Калотина.

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за отчуждаване на имоти в землищата на градовете Сливница и Драгоман и на селата Калотина, Ново Бърдо, Летница, Алдомировци и Храбърско.

Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура”, а решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица, посочва се в съобщението на пресцентъра на правителството.

Кабинетът стартира с проекта за изграждане на магистрала от София към границата със Сърбия, въпреки че още няма осигурено финансиране. Идеята е проектът да е напълно готов за момента, в който се намерят пари за строителството.

България планира да кандидатства с проекта за магистралата по Механизма за свързване на Европа. Крайният срок за подаване на проекти изтича в средата на февруари. Ако обаче Европейската комисия не одобри проекта за финансиране, другият вариант е да се търси заем.

В момента в процес на проектиране е участъкът на магистралата от границата със Сърбия до разклона за селата Храбърско и Петърч. Пътната агенция определи за проектант фирмата “Трансконсулт-22” ООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още