IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шумен-БТ възстанови обработката на тютюни

Отново заработи цехът за манипулация, в който до края на годината ще бъдат обработени около 600 тона тютюни от сорта "Ориенталски" с произход от Северна България

16:49 | 09.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Шумен-БТ възстанови обработката на тютюни

След едногодишно прекъсване днес беше възстановен производственият процес в "Шумен-БТ", съобщи директорът на тютюневата фабрика инж. Красимир Неделчев, цитиран от Dnes.bg. Отново заработи цехът за манипулация, в който до края на годината ще бъдат обработени около 600 тона тютюни от сорта "Ориенталски" с произход от Северна България.

През януари миналата година по решение на тогавашния управителен съвет на "Булгартабак холдинг" беше отнет лицензът за производство на цигари в "Шумен-БТ" и бяха съкратени около 150 работници. Днес 50 от тях са възстановени на работа в цеха за преработка на тютюни.

Очаква се до 20 дни да заработи и цехът за ферментация, в който ще бъдат назначени още десетина работници. Предприятието продължава да изкупува тютюни от Реколта 2005.

Според инж. Неделчев има вероятност през април "Шумен-БТ" да направи искане за възстановяване на производството на цигари. Ако "Булгартабак холдинг" възстанови отнетия лиценз, в шуменската фабрика ще се произвеждат най-евтините български цигари, тъй като продукцията на предприятието е от ниския ценови клас, заяви директорът на "Шумен-БТ".

Свързани компании:

Шумен-Табак АД /в несъстоятелност/(SHTB)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още