IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризисната ситуация с доставките на ток в Крим продължава

Укрэнерго не дава срок за отстраняване на аварията по електропровода, по който Крим получава ток

18:31 | 23.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Кризисната ситуация с доставките на ток в Крим продължава

Извънредно положение обявиха властите в Крим, но причината не е заплаха от атаки, а липсата на достатъчно електроенергия. В нощта срещу 22 ноември доставките на ток от Украйна бяха прекратени заради разрушен електропровод.

Укрэнерго коментира днес, че не може да даде отговор кога ще бъде отстранена аварията, пише руската информационна агенция ТАСС.

Крим получава почти цялата потребявана електроенергия от Украйна. Местното производство е крайно недостатъчно, но е въведен график за захранване на домакинствата в големите градове.

Заради авариралия електропровод без електрозахранване са 1,66 млн. души в Крим, сочат данни на руското енергийно министерство. За да бъде пестена електроенергията, властите в областта обявиха 23 ноември за неработен ден.

Няма дефицит на храни и продукти в магазините в Крим, но се проверяват сигнали за ръст на цените, посочват още от ТАСС.

Повредата ограничи захранването и в някои области в Украйна. Енергийният министър на страната Владимир Демчишин коментира, че е заплашени от недостиг на електричество са и редица компании, сред които от химическата индустрия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още