IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акцентите в бизнеса на 12 ноември

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

15:58 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="text-align: justify;">Целта на &quot;Ранобудните студенти&quot; е да &quot;окупират&quot; Народното събрание.&nbsp;</span><em style="text-align: justify;">Снимка: БТА</em></p>

Целта на "Ранобудните студенти" е да "окупират" Народното събрание. Снимка: БТА

България

Днес "Ранобудни студенти" от цялата страна се събраха на протест с искане за оставка пред парламента. Протестиращи срещу кабинета Орешарски обаче влязоха в сблъсък с полицията пред Народното събрание.

Животновъдите пък ще получат 70% от субсидиите си до края на годината.

Алиосман Имамов e новият зам.-председател на НС. Той заема мястото на Христо Бисеров, който преди седмица напусна парламента и ръководството на ДПС.

Министерството на финансите пласира 7-годишни държавни ценни книжа за 25 млн. евро при средна доходност от 2,88%.

Борсата

В интервю за Investor.bg вицепремиерът Даниела Бобева говори за очакванията на кабинета от приватизацията на БФБ, стратегията му за оживяването на капиталовия пазар, както и за приватизацията като цяло. Тя увери, че управляващите работят за облекчаване на процедурите за листване на борсата.

По същото време инвестиционните посредници в страната са отчели сумарна загуба от 4,4 млн. лв. за изминалата година. 

По света

Европейският съюз ще разполага с бюджет от 135,5 млрд. евро за 2014 г., след като след 16-часови дебати институциите постигнаха споразумение за финансовия план за следващата година. Същевременно в свой доклад Сметната палата на ЕС разкрива, че много от разходите на съюза нарушават собствените му правила.

Украйна е спряла вноса на руски газ заради ценови спор. Поне засега транзитът на природен газ през Украйна за Европа не е засегнат от мярката.

Между другото

Питате ли се колко ще (ни) струва „Южен поток“? Едно е сигурно - финансовите ползи за България от газопровода на този етап остават доста мъгляви.

А знаете ли какво е Social Trading? Научете повече от Елица Иванова, която е мениджър "Маркетинг и продажби" в Булброкърс ЕАД и лектор на предстоящия Forex Forum Investor.bg.

Дебатът

Уважаеми читатели, ако имате идеи и предложения, свързани с промени в нормативната рамка за функционирането на борсата, либерализацията на режимите и изобщо – подобряване функционирането на капиталовия пазар, изпращайте мнения и коментари на info@investor.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още