IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg: 25 банки няма да издържат стрес тестовете на ЕЦБ

Всякаква информация до официалното публикуване на резултатите е силно спекулативнa, отбелязват от базираната във Франкфурт институция

17:03 | 24.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bloomberg: 25 банки няма да издържат стрес тестовете на ЕЦБ

25 банки няма да издържат стрес тестовете на Европейската централна банка (ЕЦБ), показва проект на решение за финалните резултати, които трябва да бъдат публикувани в неделя, информира агенция Bloomberg, която разполага с документа.

Така 105 банки преминават успешно прегледа на качеството на активите. Сред провалилите се кредитни институции около десетина изпитват капиталов недостиг, който трябва да покрият, разкрива източник, запознат с резултатите, но пожелал анонимност.

Според него броят на трезорите може да се промени, тъй като все още се водят разговори преди оповестяването на крайните резултати на 26 октомври.

Банките, които набраха значителен капитал тази година, за да покрият дефицита на капитал, няма да се нуждаят от нови средства. Трезорите с недостиг трябва до две седмици да внесат капиталов план. До утре банките трябва да приемат оценките на ЕЦБ.

„ЕЦБ не може да коментира спекулациите за резултатите от прегледа на качеството на активите“, заявяват от базираната във Франкфурт институция в прессъобщение. Всякаква информация до официалното публикуване на резултатите е „силно спекулативна“, отбелязват от ЕЦБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още