IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диселблум: Европа е в очакване на следващия ход от Гърция

Надяваме се да получим достоверни предложения от Атина, заяви председателят на Еврогрупата

14:40 | 07.07.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Диселблум: Европа е в очакване на следващия ход от Гърция

Финансовите министри от еврозоната все още са в очакване на следващия ход от страна на Гърция за разрешаване на дълговия проблем, заяви във вторник председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум.

Министрите от Еврогрупата ще проведат извънредно заседание по-късно през деня, по-малко от 48 часа след като гръцките избиратели отхвърлиха спасителните условия, предложени от кредиторите.

"Не"-то в референдума "по същество означава, че старите предложения бяха отхвърлени от гръцкия народ. Ние трябва да го вземем предвид и ще бъде много трудно, но ще очакваме нови предложения от страна на гръцкото правителство", каза Диселблум, пристигайки за срещата в Брюксел.

"Надяваме се, че ще ги имаме (предложенията – бел. ред.) и днес ще можем да обсъдим дали са достоверни и дали биха могли да бъдат начин за излизане от кризата", добави той.

Йерун Диселблум подчерта още, че групата е готова да "направи каквото е необходимо", за да запази валутния съюз единен.

Заседанието на финансовите министри от еврозоната идва в навечерието на срещата на върха на лидерите в Брюксел във вторник вечерта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
stasi666
преди 8 години
Какъвто и курс да има драхмата на другия ден ще е двоен,а след седмица или месец x 20 ... 30 . . 40 и НБГ няма как да го спре.И тогава Италия,Испания и Португалия ще забравят за винаги излизане от еврозоната
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Ами ако Гърция не го направи. Тогава какво. Вярно, че Гърците искат нова програма и щом еврогрупата се е събрала значи е приела да има такава нова програма. Но я ми кажете ако кредитор се съгласи на разсрочване, кой пише новата схема - кредитор или длъжник? Явно в еврогрупата няма никакво съгласие какво може да се предложи и чакат нещо, което да обсъждат. А може би просто искат да повъртят малко гърците на шиш за всичко, което им сториха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
крас
преди 8 години
Диселблум: Европа е в очакване на следващия ход от ГърцияАМИ ЧАКАЙТЕ КАТО СИ НЯМАТЕ РАБОТА.ТЕ ВЕЧЕ ПЕЧАТАТ ДРАХМИ КОИТО ЩЕ ЗАМЕНЯТ ГРЪЦКОТО ЕВРО!На какъв курс ще сменят ДРАХМАТА с ГРЪЦКОТО евро е въпрос който ще реши НБГ, а не ЕЦБ!НОВИЯТ ГУВЕРНЬОР НА БАНКАТА ИМ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ Е ЕДНА ПОЗНАТА ЛИЧНОСТ ОТ КОЯТО НА КРЕДИТОРИТЕ ИМ СЕ ПОВРЪЩА .Варуфакис в момента работиточно по въпроса за въвеждането на ДРАХМАТА!Вие скъпи съфорумци сменихте ли ГРЪЦКОТО , ИНАЛИАНСКОТО , ИСПАНСКОТО И ПОРТУГАЛСКОТО ЕВРО С НЕМСКО?Ако не сте побързайте. Идва време за връщането на старите валути!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още