IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Generali с най-висока оперативна печалба от 7 години

Растежът в животозастрахователния бизнес е компенсирал спада в останалите дейности

15:01 | 14.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Generali с най-висока оперативна печалба от 7 години

Оперативната печалба на италианския застраховател Generali за първо тримесечие нарасна с 6%, надхвърляйки прогнозите, след като растежът в животозастрахователния бизнес компенсира спада в останалите дейности, предава CNBC.

Третият по големина застраховател в Европа посочи, че оперативната печалба за периода е достигнала 1,326 млрд. евро – най-добрият тримесечен резултат от повече от 7 години. Пазарът очакваше ниво от 1,28 млрд. евро.

Постъпленията в първите три месеца на годината са нараснали с 8,3% до 20,1 млрд. евро в резултат на растежа с 12,7% при животозастраховането.

Базираната в Милано компания посочи, че резултатите ѝ са били по-добри от очакваното, като оперативната печалба е нараснала вследствие на растящите финансови пазари.

Подобно на своите съперници Generali е изправена пред слаб растеж на вътрешния пазар и ниски лихви, които изяждат от възвръщаемостта на инвестициите.

През март главният изпълнителен директор Марио Греко каза, че групата иска постепенно да се увеличи дивидента си през следващите няколко години.

"Това е един добър старт на годината и добро предзнаменование за останалата част от нея", каза финансовият директор Алберто Минали в конферентен разговор.

Най-големият застраховател в Италия заяви още, че съотношението на платежоспособността от първа степен – индикатор за финансовата стабилност, достига 168 на сто към края на март в сравнение със 156% в края на 2014 г.

По време на сесията в четвъртък в Милано акциите на Generali ce търгуват при 17,78 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още