IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs може да утрои служителите си във Франкфурт

Във Великобритания се извършват повечето от европейските операции на банката

22:21 | 07.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Волфганг Финк, съпредседател на Goldman Sachs в Германия, заяви, че американската инвестиционна банка може да увеличи три пъти или дори четири пъти присъствието си във Франкфурт в светлината на решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Финк, който говори пред банкери в рамките на конференция в германската финансова столица в четвъртък, заяви, че очакванията са банката да удвои броя на служителите си във Франкфурт от 200 сега.  Но при някои сценарии не се изключва техният брой да бъде дори утроен. 

Широкият диапазон от потенциални премествания на персонала подчертава несигурността, пред която финансовите институции се сблъскват заради неясното бъдеще предвид Brexit, както и начина, по който ще бъдат регулирани банките и клиринга.

Във Великобритания се извършват повечето от европейските операции на Goldman. В момента тя разполага с около 6000 служители, предоставящи услуги, включително брокерски и пазарни сделки с ценни книжа, валутна търговия и корпоративни финанси в целия регион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още