IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds потвърди съкращаването на 9 хил. работни места

Клиентите на банката разчитат все повече на услугите за мобилно банкиране

12:30 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lloyds потвърди съкращаването на 9 хил. работни места

Британската банка Lloyds Banking Group потвърди, че ще съкрати 9 хил. работни места и ще затвори 150 свои клона през следващите три години, съобщава BBC.

Съкращенията, които ще обхванат около 10% от работната сила на Lloyds, ще са поредният ход на банката в тази насока. От 2008 г. досега кредиторът съкрати 43 хил. свои служители.

Банката посочва, че първо ще се фокусира върху затварянето на свои клонове, тъй като клиентите ѝ разчитат все повече на услугите за мобилно банкиране. Именно в този сегмент ще бъдат насочени и градивните усилия на Lloyds, като през идните три години тя ще инвестира 1 млрд. лири в дигитални технологии.

Също така Lloyds заделя 900 млн. лири за покриването на потенциални изплащания на клиенти във връзка с неправомерни продажби на застраховки за гарантиране на плащания. Досега банката е заделила 11,3 млрд. лири във връзка с казуса.

Lloyds отчита печалба преди данъци в размер на 1,61 млрд. лири за деветмесечието. „Групата се представя силно“, заяви изпълнителният директор Антонио Орта–Осорио. „Вече изпълнихме или надминахме поставените през 2011 г. стратегически цели и сме готови да продължим към следващия етап от развитието си“, каза още той.

Базовата печалба на банката възлиза на 2,16 млрд. лири през третото тримесечие спрямо 1,52 млрд. долара година по-рано. Нетната базова печалба пък е 693 млн. лири между юли и септември спрямо загуба от 1,3 млрд. лири преди година.

Банката остава уверена, че ще успее да плати дивидент на акционерите си през 2014 г. За да се случи това обаче тя има нужда да получи регулаторно разрешение. Финансовият директор Джордж Кълмър посочи, че банката се намира в добра позиция по отношение на преговорите с регулатора.

25% от Lloyds все още е собственост на британското правителство, след като се наложи то да спасява банката по време на световната финансова криза. 

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria Оn Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още