IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания трябва да узакони правата на работещите български имигранти

Еврокомисията предприема следващ ход в наказателната процедура срещу Острова заради трудовите права на българи и румънци

17:02 | 26.04.12 г.
Великобритания трябва да узакони правата на работещите български имигранти

Европейската комисия реши днес да предприеме следваща стъпка в наказателната процедура срещу Великобритания, започната по повод липсата на пълно приложение на директивата за свободното движение в ЕС, предаде БТА.

Комисията отчита, че работещите във Великобритания граждани от България и Румъния все още не получават в първата година от престоя си същите документи за постоянно пребиваване като останалите граждани на Европейския съюз.

Лондон има право временно да запази схемите за издаване на разрешителни за работа на гражданите от посочените две държави, но хората, придобили работни визи, следва да получават документи за постоянно пребиваване, подобно на останалите граждани на ЕС, се посочва в решението.

Лондон има два месеца да приложи в националното си законодателство изискванията на европейското право. В противен случай въпросът ще бъде предаден в Съда на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още