IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Част от магистрала "Тракия" може да бъде пусната предсрочно догодина

Изпълнението на двата етапа на софийското метро също върви по график, отчетоха от транспортното министерство

16:41 | 15.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Част от магистрала "Тракия" може да бъде пусната предсрочно догодина

Строителството на отсечките на магистрала „Тракия“ към момента върви по график, като се очаква те да бъдат пуснати предсрочно, съобщи председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров при отчитането на изпълнението на оперативна програма (ОП) "Транспорт".

Досега са приключени около 70% от дейностите по отсечката „Стара Загора-Нова Загора“, където пусковият срок е юли 2012 г., припомни Лазаров.

По отсечката „Нова Загора-Ямбол“ са изпълнени 62% от дейностите, но въпреки лекото забавяне фирмата изпълнител е поела ангажимент да завърши строителството също до юли следващата година.

Пусковият срок на трасето „Ямбол-Карнобат“ (лот 4) е януари 2013 г., като е договорено изпълнителят да бъде готов с първите 16 километра още през лятото на следващата година. 

Ръководителят на софийския „Метрополитен“ Стоян Братоев отчете, че изпълнението на двата етапа на Софийското метро и разплащанията по строителството вървят по график.

Започва проектирането на третия етап на метрото, който ще свързва подземното трасе от бул."Цариградско шосе" до ж.к. „Дружба“ и летище София.

Отсечката ще е с дължина 5 км и ще има 4 метростанции. Този етап ще се изпълни през следващия програмен период след 2014 г, като се очаква отново да бъде финансиран с евросредства.

Към момента е избрана фирмата, която ще разработва проекта - „Метропроект Прага“, като в скоро време се очаква да бъде избран и инженер-консултантът на проекта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още