IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва изграждането на ВиК мрежата в Банкя и други софийски квартали

Одобрените три проекта на столичната община са на стойност 114 млн. лв.

15:05 | 08.08.12 г.
Започва изграждането на ВиК мрежата в Банкя и други софийски квартали

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова подписаха днес в Банкя три договора за изграждане на колектори и канализационна мрежа на територията на Столична голяма община, предаде БТА.

Общата стойност на проектите е за 114 млн. лв., като самото строителство се очаква да започне в началото на 2013 г. и да приключи до края на 2014 г. Ще бъдат построени 54 километра канализация и 18 км водопроводи.

Договорите са за създаване на инженерна инфраструктура в части от София и в кварталите Банкя, Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне. Предвижда се да бъде построен и дубльор на единия от колекторите на Владайската река.

„В последно време министър Нона Караджово е като Дядо Коледа - върви из страната и раздава пари“, шеговито посочи кметът Йорданка Фандъкова при днешното подписване на договорите.

Статистиката на общината сочи, че за периода от 2006 до 2011 г. на територията на София са изградени 64 километра канализационна мрежа и 197 километра водопроводи. Според заложената за тази година програма се предвижда да бъдат въведени в експлоатация нови 37 километра водопровод и 20 км канализационна мрежа, добави Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още