IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Asus ще бори свития пазар на компютри с flip устройства

Компанията пуска в страната ни ZenBook Flip UX360 на цени от 1500 лв

15:02 | 17.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;www.asus.com</em></p>

Снимка: www.asus.com

Пазарът на персонални компютри в България се свива с 22% според търговският мениджър на Microsoft България Нора Игнатова. По думите ѝ това е най-големият спад в Европа, а за да "предизвикаме отново потребителите е нужна революция, каквато могат да направят ultrabook устройствата. Те могат да изтласкат пазара нагоре”, коментира Игнатова пред журналисти.

На този фон стана ясно, че от следващата седмица Asus пуска на българския пазар новия си ultrabook* - ZenBook Flip UX360 - ход, с който компанията официално се насочва към flip устройствата, разгръщащи се на 360 градуса.

В зависимост от конфигурацията компютърът ще е със стартова цена от 1500 лева, разкри пред журналисти Иван Маников, генерален мениджър на Asus България.  

По думите на Маников ZenBook Flip UX360 е дебел 13,9 мм и тежи 1,3 кг. За сравнение - новият ZenBook е с 30% по-тънък и с 13% по-лек от TP301, който беше 19,9 мм и тежеше 1,5 кг.

Батерията на новия модел издържа на работа до 12 часа. Процесорът е последно поколение Intel Core M, а оперативната памер е 8GB.

ZenBook Flip включва порт USB Type-C за по-бърз трансфер на данни, както и два USB 3.0 Type-A порта. Слотът за SD карти също е добавен, както и такъв за micro HDMI.

Корпусът е метален със запазената марка за компанията - с концентрични кръгове, обясни Маников.

По думите му Zenbook Flip UX360 ще се предлага в два цвята - златен и тъмносив.

По думите на Маников при средния и високия клас устройства спецификациите вече не са толкова важни за потребителите, а това как изглежда компютърът и какво може да прави.

*ultrabook устройства - такива, които съчетават в едно характеристики на таблет и персонален компютър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още