IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes заменя шефа на своя бизнес в САЩ заради проблеми с профсъюз

Федерико Кохловски заменя Майкъл Гьобел като изпълнителен директор на Mercedes-Benz US International

22:50 | 30.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Mercedes-Benz Group AG замени внезапно ключов директор в САЩ, тъй като германският производител на луксозни автомобили е изправен пред агресивна кампания в лицето на работниците от профсъюза United Auto Workers (UAW) за обединяване на служителите в завод на компанията в Алабама, съобщава Bloomberg.

Федерико Кохловски, вицепрезидент на компанията в САЩ, е бил назначен за главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz US International Inc., става ясно от аудиозапис от среща на служителите, прегледан от Bloomberg. Той заменя Майкъл Гьобел, който ще поеме нова роля, свързана със северноамериканската продукция.

Промяната идва на фона на опита на UAW за организиране на работници на Mercedes в Алабама. Служителите там трябва да гласуват след две седмици за присъединяване към синдиката, основен тест за способността на наскоро възстановената организация да расте след осигуряване на рекордно високи възнаграждения чрез нови трудови договори с големите автомобилни производители в Детройт миналата есен.

Профсъюзът постигна забележителна победа в синдикалното гласуване по-рано този месец в завод на Volkswagen AG в Тенеси, където работят 4300 служители. Но ръководството на Mercedes показа по-голяма съпротива срещу UAW, включително чрез провеждане на чести задължителни срещи срещу профсъюзите.

Синдикатът е подал жалби до правителствата в САЩ и Германия, обвинявайки Mercedes в незаконни тактики, включително в ответно уволнение на поддръжник на синдиката. Концернът отрече да е извършил нарушение.

UAW има за цел да организира общо около 150 000 служители в над дузина фирми, включително BMW, Toyota и Tesla Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 30.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още