IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM тества автономни коли в Сан Франциско

До края на 2017 г. GM възнамерява да може да предостави на Lyft автономно движещи се коли

11:46 | 23.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Все повече производители на автомобили, както и технологични компании, навлизат на пазара на автономно движещите се коли. Последната новина в тази насока засяга General Motors.

Мултинационалната корпорация стартира тестове на две самостоятелно движещи се превозни средства в Сан Франциско, след като придоби Cruise Automation по-рано през тази година, предава The Next Digit. 

Става дума за два електрически автомобила Chevrolet Bolt, които обикалят из града със своите сензори и съоръжения на покрива -  издайническия знак за всяко превозно средство, което тества автономно движение.

Докато моделът Bolt е интересен сам по себе си, това, което е също интересно, е фактът, че GM не изглежда склонен да привлече внимание към своя проект. Въпреки че колите са били снимани, а в блог постове и новинарски сайтове се заговори за това, служителите на компанията от Детройт са избрали да мълчат засега, отказвайки всякакви интервюта или становища.

В същото време посещение на сайта на базираната в Сан Франциско Cruise Automation показва снимки на модела Bolt на началната страница.

До края на 2017 г. GM възнамерява да може да предостави на Lyft автономно движещи се коли, досега автомобилният производител е вложил 500 млн. долара в услугата за споделяне на пътувания.

Повече от всичко обаче GM иска да вкара своя Bolt в позицията да може да се съревновава с Tesla или Google, но с повече експертиза и възможността за производство в големи количества.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
mitkomik
преди 7 години
Деси - шевролета е Волт или Volt :) GM не правят Bolt :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още